Opskrifter

Vaniljeis med bagte figner

Lørdag, 11. september 2010af Redaktion
Lækker is med figner

(6 pers.)

5 dl sødmælk
1 vaniljestang
60 g rørsukker
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl piskefløde
12 figner
120 g rørsukker
1 usprøjtet lime
½ dl Cointreau


Kog mælken op med den flækkede vaniljestang. Pisk æggeblommer luftige med sukkeret og tilsæt den kogende mælk, mens der piskes. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under omrøring, til den så småt begynder at tykne. Stil cremen i køleskabet, til den er helt kold. Pisk fløden til skum og vend det i cremen. Stil isen i fryseren i mindst 3 timer og rør i den et par gange under indfrysningen. Halver fignerne og læg dem med skærefladen opad i et ovnfast fad. Skær den grønne skal af med en kartoffelskræller og pres saften af limefrugten. Drys fignerne med sukkeret, bland limesaften med Cointreau og hæld det over. Læg limeskallen ved og bag fignerne ved 180° i 40 min. Server fignerne lune sammen med den kolde vaniljeis.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Se flere desserter her...
Yoghurt-istårn med karamel
Nougat-bananis med hindbær
Kærnemælksfromage med hindbær