Opskrifter

Citronsorbet

Mandag, 14. februar 2011af Redaktion
Skøn og frisk dessert med dadler og nødder

(4-6 pers.)

½ liter citronsaft
200 g sukker
1 liter vand
Revet skal af
1 usprøjtet citron

Salat
3 appelsiner
150 g friske dadler
100 g valnødder

Kog vand og sukker sammen i 5 min. til sukkeret er opløst. Kom citronsaften i og afkøl lagen. Kør lagen på ismaskine eller sæt den i fryseren og rør af og til - evt. med tilsætning af 1 pasteuriseret æggehvide. Kom den i fryseren og lad den sætte sig. Skræl appelsinerne med en kniv helt til kødet og skær dem i fileter. Halver dadler og fjern stenen. Bland dadler, appelsinfileter og nødder og læg på tallerkner og kom skefulde af citronsorbet på.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

KØB CITRONER DER HOLDER

De citronformede skåle, lavet af keramiker Hanne Bertelsen, kan købes til hhv. 145 kr. og 340 kr. i Familie Journals shop - se her

Find flere opskrifter her...
Flerfarvet citrussalat med mynte
Limemarineret skinkesnitsel
Citrusdessert med fromage, sorbet og karamelknas










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop