Limemarineret skinkeschnitzel med mos af knoldselleri
Disse limemarinerede skinkeschnitzler med hjemmelavet knoldsellerimos og ris er dejligt friske og et godt alternativ til den klassiske skinkeschnitzel.
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen

Foto: Jette M. Vesterager
Annonce
30 min
2 personer
Limemarineret skinkeschnitzel med knoldsellerimos
2 skinkeschnitzler ca. 1 cm tykke (alternativt koteletter, der så skal stege lidt længere)
2 usprøjtede limefrugter
1 fed hvidløg
2 kviste timian
Havsalt i sprøde flager
Friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
200 g selleriknold (renset)
100 g blegselleri
1 dl bredbladede persilleblade
1 spsk. kapers
Tilbehør
Kogt blanding af ris og vilde ris
Fremgangsmåde
- Bank skinkeschnitzlerne meget flade.
- Riv den ene limefrugt fint og pres saften af den.
- Gnid den revne skal, fintrevet hvidløg, hakkede timianblade, salt og peber ind i kødet. Lad det trække i 15 min., mens tilbehøret ordnes.
- Kog halvdelen af selleriknolden til mos og skær resten til i størrelse som spilleterninger, der koges i 1 min. i saltet vand.
- Skær blegsellerien i tynde, lange strimler og vend i pureret sellerimos med tern af selleri og hakket bred persille, drys med kapers.
- Steg skinkeschnitzlerne på en grillpande i ca. 3 min. på hver side ved meget høj varme.
- Grillsteg den anden lime i to halve og server med salat og risblanding.

Hovedretter
Paneret schnitzel med ærtedip og ristede kartofler

Hovedretter
Kalveschnitzler med tomatstegte bønner
Annonce








