Opskrifter

Simregryde

Fredag, 1. januar 2010af Redaktion
Gryderet med masser af smag

(4 pers.)
30 min. + 3 timer i gryden

2-3 spsk. olivenolie
2 rødløg i både
3 gulerødder, ½ knoldselleri og 3 stængler blegselleri, alt i mindre stykker
4 upillede fed hvidløg
3 kviste rosmarin
2 laurbærblade
20 g tørrede svampe
1 kanelstang
1 kg skært oksekød i 4x4 cm store tern
1 spsk. hvedemel
2 ds. flåede tomater
½ l rødvin
Lidt persille til pynt

Tilbehør
Kartoffelmos og dampet spinat


Steg løg, gulerødder, selleri, hvidløg, rosmarin og tørrede udblødte svampe samt kanelstang i 5 min. i en stor gryde i olivenolie. Vend kødet i mel og brun det af flere gange i en pande med olie. Kom det i gryden til resten og tilsæt laurbærblade, flåede tomater og rødvin. Læg låg på og lad det småsimre i godt 3 timer. Drys med persille ved servering. Server med kartoffelmos og dampet spinat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv mere i samme stil...
Vintersuppe med oksekød
Efterårsgryde med kartoffelmos
En kødelskers drøm