Opskrifter

Sukkersaltet laks med æggehak

Mandag, 16. maj 2011af Redaktion
Laks saltet på svensk manér

(4 pers.)

600 g udbenet laks
½ dl sukker
½ dl salt

Gnid laksen med salt og sukker. Kom den i en rummelig plastpose og læg den i køleskab. Tykke fileter skal saltes 1½-2 døgn, tyndere fileter 1 døgn. Vendes flere gange. Dup laksen tør og skær den vinkelret i tynde skiver, det giver lidt smallere, men pænere skiver end den traditionelle udskæring af laks.

Æggehak

3 hårdkogte æg
1 dl fintsnittet dild
1 dl fintsnittet persille
½ dl fintsnittet kørvel
1 tsk. ravigottesauce el. sødlig sennep
1 dl ekstra jomfruolivenolie
Saft af ½ citron
Salt, peber

Snit krydderurterne fint. Hak æggene og bland dem med krydderurter og ravigottesauce. Rør olie og citronsaft i og smag til med salt og peber. Letsaltet laks kan holde sig en lille uges tid i køleskab.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

DAMP DINE RÅVARER

Damp dine råvarer i deres egen saft med dampboksen fra Lékué, og opnå den dybe og intense smag. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr.

Find flere opskrifter her...
Kylling marineret i balsamico med salat
Salat med kyllingelevertoast
Peach melba-mazarin med hinbærglasur






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop