Opskrifter

Majsbrød med frisk tomatsalsa

Mandag, 7. juni 2010af Redaktion
Lækkert til studenterne eller til sommerfesten

MAJSBRØD
(25-30 stk.)

½ peberfrugt i små tern
100 g majskerner
125 g fromage frais
½ tsk. paprika
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
2 spsk. fintsnittet purløg
200 g mel
1 dl olie
1 spsk. mælk
Æg til pensling

Varm ovnen til 225°. Bland ingredienserne til dejen og rør, til det lige netop hænger sammen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og tryk den ud med håndfladerne 1½ - 2 cm tyk. Stik boller ud med en udstikkerform ca. 4 cm eller skær dejen i trekanter. Lægges på plade med bagepapir og pensles med æg. Bages på midterrillen ca. 15 min. Spises helst lune, de kan bages dagen før og lunes i ovnen.


FRISK TOMATSALSA
(10-12 pers.)

750 g modne tomater
1 rød chili
2-3 fed hvidløg4 spsk. god jomfru-olivenolie
Saft af 1 lime
Friskhakket koriander
Salt, peber og sukker

Skold tomaterne og træk skindet af. Flæk tomaterne, pres dem fri for kerner og hak tomatkødet fint med en kniv. Fjern kerner og mellemvægge i chilien og hak den fint. Hak hvidløgene. Bland alle tingene i en skål og smag til med salt, peber og sukker. Når salsaen har trukket et par timer, hældes væden fra, så den bliver nemmere at spise som dip.
Salsaen kan laves dagen før. Hældes i en skål, så majsbrødene kan dyppes.

Madopskrift: Anne Skovgaard Petersen


Flere lækkerier til sommerbuffeten...
Kyllingesandwich med aioli
Mørbrad med pesto
Jordbærspid med mynte-honning
Middelhavsbuffet
Mundgodt til reception i haven
Minihotdogs