Opskrifter

Rugkiks med krydret avocadosalat

Tirsdag, 21. juni 2011af Redaktion
Fristende bidder til gæsterne

(10 pers. - 3 stk. til hver)

Kiks
125 g smør
125 g rugmel
125 g hvedemel
½ tsk. salt
Ca. ½ dl koldt vand
1 tsk. eddike
1 tsk. sukker
3 spsk. sesamfrø
3 spsk. hakkede græskarkerner

Kør smør og de 2 slags mel i en foodprocesser. Saml dejen med eddike og vand, ælt sesamfrø og græskarkerner i og rul ud med overfoldninger som til wienerbrød. Gør det fire gange og rul så ud til rektangel, der udskæres til små trekanter eller firkanter, prikkes med gaffel og bages på bagepapir ved 225° i forvarmet ovn i ca. 8 min. Der bliver nogle tilovers, men de kan holde sig i dåse i flere uger.

Avocadosalat

3 avocadoer
4 tomater


Dressing
Saften af 2 lime
1 chili, hakket
Lidt fintrevet hvidløg
Lidt fiskesovs
God stræk karry
Salt og peber
4 spsk. sesamfrø, der lige tørristes på panden
2-3 spsk. sesamolie eller anden olie

Skær avocadoerne i mindre stykker på størrelse med en terning, dryp lidt limesaft over. Flæk tomaterne og skær dem i tilsvarende små stykker og bland dem straks med avocadoerne. Rør dressingen sammen og vend det hele sammen. Smag til og smør på rugkiksene (ca. halvdelen af dem).

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...


Bruschetta med
saltet torsk


Små sandwich med
krabbe


Vandmelon med
skinke














Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop