Opskrifter

Appetitvækkere

Mandag, 2. januar 2012af Redaktion
Små retter: stegte oliven, røget makreldyp med grissini og rødbedechips


Stegte oliven

(6 pers.)

1,3 cm tyk skive franskbrød (el. rasp)
1 glas oliven med fyld af mandler el. ansjoser (ca. 150 g drænet vægt)
Hvedemel
1 æg
Olie til friturestegning


Skær skorpen af brødet og krum det i små fnuller. Rist det i ovnen i 20 min., til det er sprødt. Rul oliven i mel, så i æg og så i brødkrummen. Afkøl og tjek, at brødet lukker til. Frituresteg i hed olie i 2-3 min. og server lune eller kolde efter afdrypning.

Røget makreldyp med grissini

(6 pers.)

300 g røget makrelfilet
200 g mascarpone (italiensk friskost, minder om flødeost)
Lidt revet peberrod
Saft af ½ citron
1 pk. grissini

Blend makrel med mascarpone og smag til med citron og peberrod, salt og peber. Server i skål med grissini til at dyppe.

Rødbedechips

(6 pers.)

2 mellemstore rødbeder
Olie
1 tsk. kommenfrø (kan udelades, hvis man ikke synes, kommen passer her)
1 spsk. groft havsalt

Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver (evt. med skrælleren). Dybsteg i olie, til de er sprøde, og drys med salt og evt. knust kommen.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere retter til fødselsdagen...


Minibøffer i pakke


Sportslagkage


Hjemmelavede del-
ler og pommes frites













Trænger du til at smide et par kilo efter jul? Klik her og bliv medlem af Familie Journals Slankeklub
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop