Mørbradgryde med cornichoner og perleløg

Søndag, 16. maj 2010Opdateret 5. maj
af Redaktion
Foto: Catrine Mannerup
Denne lækre mørbradgryde med cornichoner og perleløg er tænkt som en ret med mest protein. Ønsker du mere grønt, så tilpasser du bare mængderne.
Mørbradgryde med cornichoner og perleløg
Mørbradgryde med cornichoner og perleløg

1 pers.

1 skive bacon
150 g svinemørbrad
2 cocktailpølser
1 spsk. sojasauce
50 g perleløg
50 g cornichoner
50 g peberfrugt
1 dl bouillon
2 dl minimælk
1 spsk. majsmel
Salt og peber
100 g kogt ris f.eks. parboiled (40 g)

Fremgangsmåde

  1. Klip baconskiven i passende stykker.
  2. Skær mørbraden i tern og brun den sammen med bacon og skiveskårne cocktailpølser. Tilsæt sojasauce.
  3. Vask peberfrugten og skær den i fine strimler.
  4. Kom peberfrugten i gryden sammen med perleløg og skiveskårne cornichoner.
  5. Hæld bouillon og mælk i gryden.
  6. Lad retten småkoge ved svag varme i ca. 10-15 minutter.
  7. Jævn mørbradgryden med majsmel, der er rørt ud i lidt vand. Smag til med salt og peber.
  8. Kog risene efter anvisningen på pakken.