Havreboller med kanel

Torsdag, 9. februar 2012
af Redaktion
Skønne boller, der kan erstatte en kage, fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

(34 portioner)

200 g havregryn
6 dl vand
1 tsk. salt
50 g gær
1 dl vand
1 dl rapsolie
1 dl sukker
3 spsk. kanel
650 g hvedemel
1 æg til pensling

Kog havregryn, 6 dl vand og salt til en tyk grød. Rør konstant i grøden, så den ikke brænder på. Lad grøden køle af. Opløs gæren i 1 dl vand i en stor skål og tilsæt havregrøden. Tilsæt sukker, kanel, olie og halvdelen af melet og rør det sammen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt, til dejen er fin og glat, og slipper fingrene. Det kan godt være, du skal bruge lidt mere mel. Lad dejen hæve 30 min. Del dejen i 2 og skær hver portion dej i 17 stykker. Tril hvert stykke dej til en bolle. Sæt bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Pensl bollerne med æg og lad dem hæve 30 min. Bag begge plader boller på én gang ved 180° varmluft i 12-15 min., til de er gyldenbrune. Uden varmtluft bages hver plade for sig ved 200°.
Tip: Bollerne kan fryses. Kan smagsmæssigt erstatte en kage!

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 133 kcal/558 kJ
Fedt: 3 g
Kulhydrater: 21 g
Protein: 3 g
Kostfibre: 1 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Æble med kanel
Kaffeboller
Kanelsnegle