Jeg har underlige sviende fornemmelser i underlivet

Onsdag, 28. februar 2024
Lotte Bang
Foto: Colourbox
Kan svie i underlivet skyldes for meget træning? Sådan spørger en læser, der dyrker motion, pilates og går mange ture. Få lægens svar her.
Ung kvinde med svien fra underlivet

 

Jeg er en aktiv kvinde, der dyrker motion, pilates og går mange ture.

På det sidste har jeg haft sådan nogle underlige sviende fornemmelser i underlivet. Jeg har ikke blærebetændelse, for det svier ikke, når jeg lader vandet.

Kan det være musklerne, der er på overarbejde grundet al den motion, jeg får?

S.

 

Musklerne i underlivet kan sagtens være ømme, og det kan ganske rigtigt medføre en sviende fornemmelse som den, du beskriver. På internettet findes mange gode afspændingsøvelser for musklerne i underlivet, så det synes jeg, du skal give et skud.

Ellers lyder det jo rigtig godt med alt den aktivitet, men pas på, at du ikke kommer til at spænde for meget i underlivet. Af samme grund vil jeg virkelig anbefale, at du også husker at lave afspændingsøvelser.

Svie i underlivet kan også skyldes sarte slimhinder eller en urinvejsinfektion, så jeg synes også, du skal snakke med din læge for en sikkerheds skyld. Lægen bør undersøge din urin for bakterier og inspicere skedens slimhinder, for den sviende fornemmelse, du oplever, kan også skyldes denne slags problemer.

Kærlig hilsen Lotte