Brev til Puk: De skal da ha’ hund igen

Mandag, 19. april 2021
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann
En kvinde har reageret på et tidligere dilemma i Puks brevkasse, der omhandler, hvor god en ide det er at anskaffe sig en ny hund, når ens gamle hund ikke er her mere.
Brev til Puk: De skal da ha? hund igen

Da coronaen startede i fjor, var jeg i samme situation som Årgang 1955 og hendes mand. Jeg ser dårligt, går med rollator og er ikke helt ung (66 år), men jeg har haft Airedale terriere siden 1983.

Jeg var dog sikker på, at jeg denne gang ville have en lille hund, for en Airedale terrier er på højde med en schæfer, og en livlig hvalp på den størrelse går bare ikke med en rollator. Valget faldt derfor på en chihuahua, voksenvægt cirka tre kilo, så hun er meget lille!

Læs også: Puks brevkasse: Hvalp eller seniorhund - eller slet ingen hund?

Man skal dog være opmærksom på, at det jo kan blive nødvendigt med pasning uden for hjemmet, når mennesket har en vis alder, så hos mig har to af mine veninder fået nøgle til min lejlighed, så Futte kan få hjælp, hvis jeg ikke kan klare det. Det positive er dog blandt andet, at jeg ikke forfalder til at sidde hjemme, men får mine tre-fire daglige gåture uanset vejr og vind. Selvfølgelig skal parret da have hund igen, enten en ung eller en seniorhund.

Futte & Anne-Lise

Læs også: Puks brevkasse: Efter to år vil hun have sin hund tilbage

Kæreste Futte og Anne-Lise

Det glæder mig, at I to har hinanden. Sådan et venskab er meget givtigt for jer begge.

Det var en rigtig fin beslutning at gå et par størrelser ned i hund og også fornuftigt at få en firbenet ven igen, for, præcis som du skriver, så holder Futte dig i gang. Vi hundeejere skal som posten ud i al slags vejr. Og det har vi godt af.

Læs også: Brev til Puk: Hvad er dine erfaringer med to hunde?

Jeg kender ikke chihuahuaens væsen, men jeg ved, de er meget populære, og jeg kan se din lille Futte og dig følges ad gennem livet. Tillykke med hende og alt det bedste til jer to.

Kærlig hilsen Puk

Læs også: Brev til Puk: Hun foreslår et marsvin i stedet for en hund