Brev til Puk: Han holder bruddet hemmeligt

Lørdag, 27. maj 2023
Af Puk Elgård. Foto: Colourbox.
Læseren har fået en invitation til en fest fra sin tidligere svigerfamilie – hvordan svarer man på den, når ekskæresten ikke har fortalt sin familie, at de er gået fra hinanden? 

For fire måneder siden gik min kæreste og jeg fra hinanden efter at have været sammen i 12 år. Jeg er helt afklaret med bruddet, det samme gælder tilsyneladende ikke for min eks.

Forleden fik jeg en invitation til en fest i min tidligere svigerfamilie, men da vi jo ikke længere er sammen, vil jeg selvfølgelig ikke med.

Min eks kan ikke tage sig sammen til at fortælle familien, at vi er gået fra hinanden, og nu ved jeg ikke, hvad jeg skal svare på invitationen. Jeg har bedt ham fortælle det til sin bror, som holder festen, men det har han åbenlyst ikke gjort.

Hvad skal jeg svare på invitationen? Skal jeg bare sige nej tak uden at fortælle om årsagen – eller skal jeg fortælle sandheden?

E.F.

Kære E.F.

Hvis du har bedt din eks fortælle familien om jeres brud, og han ikke har gjort det, må du selv gøre det. Jeg kender ikke baggrunden for, at han holder det hemmeligt, men umiddelbart synes jeg, det er okay at skrive ”tak for invitationen. XXX og jeg har besluttet at gå fra hinanden. Jeg ønsker jer alt muligt held og lykke fremover og håber, I får en dejlig fest”.

Du behøver ikke forklare op ad stolper og ned ad vægge, hvorfor det gik galt, eller hvad der ligger til grund for jeres brud. Men en kort og klar information og et ønske om en god fest og lys fremtid er fint, synes jeg.

Mange hilsner fra Puk.