Chefen klappede mig bagi: Er det sexchikane?

Mandag, 18. januar 2016
Puk Elgård
Foto: Colourbox
En dameglad chef har det med at klappe sine kvindelige ansatte bagi. Er det sexchikane eller skal hun bare tage det afslappet?
sexchikane eller ej?

Hej Puk

Jeg er en kvinde på 42, der har job på en større offentlig arbejdsplads. Jeg har et tæt forhold til to kvindelige kolleger. Vi ses privat og går indimellem i byen.

Vi svinger godt sammen, men nu er der et emne, vi er vildt uenige om.

Vi har aftalt at høre din mening.

Sagen er, at vores chef er en meget sød og charmerende mand omkring de 50. Han er åbenlyst dameglad, men i mine øjne ikke på nogen plat og anmassende måde.

Men han kan godt finde på i dagens løb at give os et kram eller et lille klap på skulderen.

Forleden landede hans klap så på min bagdel, uden at der skulle lægges mere i det. Jeg tog det som noget hyggeligt og følte mig ikke krænket eller gået for nær.

Men mine to kolleger er vildt forargede. De synes, jeg skal gå til vores tillidsrepræsentant med sagen som sexchikane.

Jeg har hidtil slået det hen, men nu er det ved at blive en “sag” for dem. Det kan måske få alvorlige konsekvenser for ham.

Hvad synes du, jeg skal gøre eller ikke gøre?

Kontormusen

Kære Kontormus

Som udgangspunkt synes jeg bestemt ikke, hverken chefer eller andre mænd, man ikke er i et forhold med, skal klappe damer på numsen.

Hvis ikke du føler dig krænket, men derimod lidt smigret (sådan tolker jeg dit brev), så vil jeg bare opfordre dig til at passe på. I sidste ende kan det gå ud over dig selv.

Det kan være, din chef synes, du er lækker lige nu, men om et par måneder er det måske en anden, han har i kikkerten.

Hvis ikke du ønsker at gøre mere ud af den sag, så kan ingen tvinge dig, men du kan heller ikke forhindre, at dine kolleger går videre med det.

Noget siger mig, at din chef lever på lånt tid. En dag klapper han den forkerte i måsen, og så ruller der hoveder.

Mit bedste råd her og nu er, hold dig fra nogen som helst flirt med chefen. Det ender ikke godt, og lad ham ikke klappe dig bagi igen. Dine kolleger mister tydeligvis respekten for dig.

Gem de intime kærtegn til en, du virkelig holder af.

Bedste hilsner fra Puk