Han ved ikke, at vi ved, at han også er til mænd

Onsdag, 14. december 2016
Puk Elgård
Foto: Colourox
Et forældrepar har af deres svigerdatter fået at vide, at deres søn møder andre mænd og dyrker sex med dem. Skal de blande sig i hans dobbeltliv?
Sad woman complaining sitting on the floor talking on phone at home

Kære Puk

Min mand og jeg elsker vores søn, men er nu kommet i den ulykkelige situation, at vores svigerdatter har fortalt os, at vores søn også er til mænd.

De har en datter, og set udefra lever han i et lykkeligt ægteskab. Men for en tid siden opdagede vores svigerdatter nogle beskeder på deres iPad, som vores søn ikke havde fået slettet, og de omhandlede, at han mødes med andre mænd og dyrker sex.

Jeg ringede til vores svigerdatter den dag, hun opdagede det. Vores søn var til firmafest, hun var helt ude af den og sagde, at det var ham, der havde gjort hende ked af det.

Jeg tilbød at køre over til hende, og det ville hun gerne have. Da jeg kom derover, gav hun mig deres iPad, så jeg kunne se hans korrespondance med to andre mænd.

Jeg fik naturligvis et chok, men formåede at tale hende ned og sagde, at hun måtte drøfte det med ham, når han kom hjem. De har talt sammen, og han har fortalt, at han får disse lyster med års mellemrum, men at han elsker hende og deres datter.

Han er meget flov over det og har mange gange villet fortælle hende det, men har ikke turdet, af frygt for at hun ville forlade ham.

De elsker hinanden og vil blive sammen. Vores svigerdatter har bedt os om ikke at tale om det med nogen. Men jeg er bange for, at vores søn er ulykkelig og ikke har nogen at tale med om sit problem. Jeg har jo kun vores svigerdatters ord for, at det går godt.

Vores søn har altid været meget blufærdig, så jeg tror, han ville blive ulykkelig over at vide, at vi ved det. Min mand og jeg forstår ikke, hvordan han har kunnet leve sådan et dobbeltliv, men der er jo nogle kræfter i ham, som han åbenbart ikke kan styre.

Uanset om han er til mænd, vil vi altid elske ham, selv om vi synes, det er for dårligt af ham at leve sådan et dobbeltliv, når han har kone og barn.

Synes du, at vi bare skal leve med vores viden uden at drøfte det med nogen, heller ikke vores datter?

Egentlig vil vi jo gerne have, at vores søn skal vide, at vi altid vil være der for ham, hvad der end sker, også hvis det bliver sådan, at han ikke kan leve i et ægteskab med en kvinde.

Ulykkelige forældre

Kære Ulykkelige forældre

Jeg mener, at vi som forældre må acceptere, at vi på et tidspunkt ikke længere er vores børns nærmeste fortrolige.

Jeres søn er voksen nu, han har en hustru, og jeg synes, det i første omgang er de to, der skal løse konflikterne i deres fælles liv.

Jeg er ret sikker på, at det mere er dit behov end din søns, hvis du deltager i problemerne.

Jeg kan virkelig godt forstå, at du har behov for at fortælle ham, at du elsker ham, uanset hvad der sker, men hvis du har opdraget ham med den viden, så skal han nok komme til dig, hvis han får brug for det.

Seksualitet kan være en meget privat sag, og jeg er på dine vegne ked af, at du blev blandet ind i den del af din søns liv. Men der er ingen tvivl om, at han er utroligt forlegen og blottet lige nu, efter at hans kone har opdaget det dobbeltliv, han lever.

Giv jeres søn og svigerdatter plads og ro til at finde fodfæste igen – og elsk ham, som I plejer at elske ham.

Kærlig hilsen Puk