Han vil have min hund ud af sengen

Søndag, 3. marts 2019
Af redaktionen. Ill. Birgitte Ahlmann
'Hundemor' kan ikke overskue, at hendes hund ikke længere må sove i sengen, hvis hun flytter sammen med sin kæreste. Kan du forstå hendes dilemma?
Brev til Puk Elgård: Han vil have min hund ud af sengen

Kære Puk

Ingen af mine veninder kan forstå det problem, jeg nu skriver til dig om.

Jeg har fået en kæreste, som jeg er meget glad for. Jeg tror, det kunne blive noget seriøst, og vi taler om at flytte sammen. Men, og der er et men, jeg har en hund, som jeg elsker overalt på jorden.

Jeg har været alene i nogle år, og min hund har blandt andet hjulpet mig gennem tabet af min mor. Og ja, gæt selv, hvor min hund sover... Den sover selvfølgelig i sengen.

Indtil videre har min kæreste og jeg joket med, at hvis hunden fortsat sover ved siden af mig, så flytter han ikke ind. Sengen er kun til ham og mig. Han tåler det nu, hvor han bare er på besøg, men han lægger ikke skjul på, at hvis det bliver mere permanent, så skal hunden ud af sengen.

Det kan jeg simpelthen slet ikke overskue. Jeg vil ikke smide min hund ned på gulvet, fordi der kommer en mand. Mine venner forstår som nævnt ikke noget som helst, men jeg tænkte, at du som hundemenneske måske vil kunne forstå mig.

Hvad synes du, jeg skal gøre? Tror du, det vil løse sig hen ad vejen?

Hundemor

Kære Hundemor

Jeg vil ikke forholde mig til, om det er rigtigt eller forkert at beholde hunden i sengen, men jeg vil sige til dig, at det er vigtigt, at du melder klart ud.

Hvis du er 100 procent fast besluttet på, at din hund skal sove, hvor den altid har sovet, så nytter det ikke, at du lægger op til, at den måske kan sove i sin kurv. Så skal du stå fast.

Når vi skal til at etablere forhold, så skinner solen ud af numsen på os alle, og vi lover hinanden det ene og det andet, og så kan vi blive slemt skuffede, når virkeligheden melder sig, og vi ikke vil ændre det, vi lovede.

Hvorvidt du vil sætte hund over mand, det må du selv finde ud af, men meld ud til ham, hvordan du har det, så han stensikkert har forstået, at du ikke vil rokke dig.

Kærlig hilsen Puk

Kære Puk

Står du med et problem, du har svært ved at løse, eller trænger du bare til et klogt og forstående menneske at dele dine tanker med? Så skriv til Puk Elgård.

Det kan sende hende en e-mail på: puk@familiejournal.dk