Har min søster stjålet mine halskæder?

Onsdag, 24. januar 2024
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann.
Læseren står over for en udfordring, hvor der opstår mistanke om, at søsteren kan have taget eller stjålet to af læserens yndlingshalskæder under et besøg.
To halskæder

Kære Puk

Jeg er i et meget svært dilemma: I sommer havde jeg besøg af min eneste søster i nogle dage.

Under hendes besøg talte vi om smykker, og jeg viste hende mine. For et stykke tid siden ville jeg bruge et af dem, men to af mine yndlingshalskæder er forsvundet.

Nu har jeg desværre fået en forfærdelig mistanke om, at min søster, som jeg altid har haft et fint og kærligt forhold til, har taget/stjålet mine to halskæder.

Jeg savner selvfølgelig mine smykker, men det værste er næsten den mistillid, jeg nu oplever til min søster. Jeg bruger meget tid på at tænke over det.

Hvad synes du, jeg skal gøre?

Konfrontere hende ligeud med risiko for, at hun bliver meget sur/vred på mig? Eller skal jeg forsøge at glemme det? Og leve videre med den mistillid, som jeg føler lige nu?

Jeg vil lige nævne, at min søster (82 år) er under udredning for demens.

Jeg håber, at du kan hjælpe mig.

Den tvivlrådige

Kære Den tvivlrådige

Du spørger hende: ”Hey søster, har du set mine halskæder? De er nemlig blevet væk.”

Du behøver jo ikke sige noget som helst om, at du mistænker hende for tyveri.

Skulle din søster vise sig at være dement, kan hun sagtens have handlet anderledes, end hun plejer og måske have misforstået, hvis halskæder det er eller forlagt dem et sted. Hvis I altid har haft et godt forhold, og du ellers har tillid til hende, så er et eller andet i hvert fald anderledes, hvis det er hende, der har nuppet dem.

Din søster kender ikke hele den diskussion og de overvejelser, du har haft inde i dit hoved, så du kan bare spørge frit fra leveren, om hun har set dem. Spørg, bed hende hjælpe med at lede. Der er en forklaring på, hvor de halskæder er, og den forklaring får du ikke, medmindre du fortæller, de er væk. Måske skal I også kigge der, hvor hun bor. Og du har selvfølgelig kigget alle steder derhjemme, ikk?

De kæder er et sted, og jeg håber, at I finder dem, og husk at hvis din søster får diagnosen demens, så kan det være sygdommen, der driller.

Mange hilsner fra Puk