Jeg er bange for at miste min mand

Lørdag, 5. september 2020
Af Puk Elgård. Illustation: Birgitte Ahlmann
En kvinde føler, at hendes mand har taget afstand til hende. Der har ikke været kærtegn eller nærhed fra hans side i lang tid. Læs Puks råd til læseren her.
Trist kvinde til Puk: Jeg er bange for at miste min mand

 

Desværre har jeg fået en stærk fornemmelse af, at min mand er mig utro. Det er andet ægteskab for os begge, og vi har ingen fælles børn. Vi er omkring de 50 år og har været sammen i 10 år.

Han er sælger og kører ud flere dage i træk, og på det seneste har han været utrolig påpasselig med sin mobiltelefon. En enkelt gang lod han den ligge ulåst, og jeg sneg mig til at kigge kort i den. Der var et par beskeder, som ikke var til at tage fejl af. Noget med “om vi nu ses på torsdag igen”.

Jeg føler også, at han har taget afstand fra mig. Der har ikke været nogen kærtegn eller nærhed fra hans side på det seneste, og han gider dårligt tale med mig.

Jeg blev desværre fyret i forbindelse med coronakrisen. Jeg har taget en del på i vægt, og min selvtillid er helt i bund. Helt ærligt er jeg bange for at konfrontere ham. Jeg kan jo ikke røbe, at jeg har kigget i hans telefon, og jeg tør ikke spørge ham direkte. Jeg er simpelt hen bange for, at han siger, han vil forlade mig.

Jeg elsker ham meget højt og vil gøre alt for at beholde ham, men aner ikke, hvad jeg skal stille op lige nu. Kan du give mig et råd til, hvordan jeg skal komme videre med mit liv?

Tyren

Kære Tyren

En kvindes intuition er noget af det stærkeste, der findes. Hvis du føler, der er noget galt, så tror jeg desværre, du kan have ret. Hvis du spørger ham direkte, om han er utro, skal du være forberedt på det svar, der eventuelt kommer. Er han typen, der ville sige det ligeud, hvis han direkte adspurgt blev bedt om at svare på, om han ser en anden, eller ville han lyve?

Hvis du ikke er helt klar til svaret, så synes jeg, du skal begynde med at sige til ham, at du føler, I er kommet langt fra hinanden. Fortæl ham, at du elsker ham, og spørg ham, om han mener, der er mulighed for, at I kan komme tæt på hinanden igen.

I første omgang kan du undlade at spørge til den anden kvinde, og så kan du jo se, om han imødekommer dig og dit ønske om at blive tættere igen. Hvis han bare glider af, må du overveje, om du vil gå hårdere til ham.

Under alle omstændigheder skal du se lidt på, om han egentlig behandler dig ordentligt. En fyring er hård kost, og han burde støtte dig i denne svære tid. Med hensyn til de ekstra kilo så synes jeg, du skal tage en beslutning om at leve et sundere liv og komme i gang med en omlægning af kost og noget motion. Det skal du gøre for din egen skyld. Ikke for hans. Gør sund livsstil til dit eget projekt. Få gået nogle lange ture, drop den trøstende mad, og byt den ud med sunde alternativer. Det nytter simpelt hen ikke at skrue sig ned i et dybt hul og få det dårligere og dårligere med sig selv.

Jeg kan virkelig godt forstå, det er en svær tid for dig, men jeg lover dig, at dårlig livsstil ikke er løsningen. Du må straks i gang med noget egenomsorg, og se så at få taget den snak med din mand.

Varme hilsner fra Puk

Kære Puk

Står du med et problem, du har svært ved at løse, eller trænger du bare til et klogt og forstående menneske at dele dine tanker med? Så skriv til Puk Elgård.

Det kan sende hende en e-mail på: puk@familiejournal.dk