Naboen vil snakke, når jeg solbader i haven

Onsdag, 23. august 2023
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann.
Læseren har et godt forhold til sin nabo, men i løbet af sommeren er der opstået et problem. Naboen vil altid snakke, når læseren ligger i haven og slikker sol.
Kvinde der solbader, mens naboen kigger over hækken

Kære Puk

Hen over sommeren har jeg fået et problem, som jeg vil høre din mening om.

Sidste sensommer fik vi nye naboer. Trods ca. 20 års aldersforskel knyttede vi hurtigt bånd med dem. Det er interessante mennesker, der har rejst meget og oplevet en del. De er nu pensionister, men virkelig sjove og vidende mennesker med masser af god humor osv.

Vi har tilbragt en del af efteråret, vinteren og foråret sammen, hvilket har været rigtig hyggeligt. De er også gode til at give en hånd, hvis vi har brug for hjælp, men ... nu er det blevet sommer, og i mit job har jeg ofte nattevagter, hvilket betyder, at jeg har dage hjemme, hvor jeg kan være i haven, når solen skinner.

Nabomanden er også ofte hjemme, og når jeg ligger og slikker sol i haven i ikke ret meget tøj – det er trods alt min egen have, så stikker den gode mand hovedet ind over hækken og giver sig til at snakke. Det er sindssygt grænseoverskridende. Et par gange har jeg ligget topløs, og han snakker bare videre.

Nu kan jeg slet ikke slappe af og i hvert fald ikke lide at ligge i haven af skræk, for han stikker hovedet over.

Er det mig, der er helt forkert på den? Hvad pokker gør jeg? Jeg vil jo ikke ødelægge det gode forhold, men jeg vil heller ikke tale med ham, når jeg ligger dér halvnøgen.

Når vi går og roder med arbejdet i haven, har vi haft mange samtaler med hovedet over hækken, men det her er ikke det samme. Hvad gør jeg?

Solslikkeren

Kære Solslikkeren

Æv! Du er ikke forkert på den, men efter min mening er det din nabo, der ikke udviser almindelig pli.

Nu kan vi jo ikke bare antage, at han seksualiserer situationen og ikke blot finder det helt naturligt med nøgenhed uden at lægge mere i det end en samtale.

Det ville være forkert at tillægge ham motiver, vi ikke har belæg for, men det handler mest om, hvordan du har det i din egen have, og om at du føler dig utilpas.

Hvis de mennesker er så søde, som du beskriver, må det stå sin prøve, når du fortæller ham, at din tid i haven i solen er alenetid, og der vil du helst undgå at blive forstyrret.

Du må hive plasteret af og få det sagt. Sommetider må vi hanke op i os selv og få ubehagelige ting gjort. Det kan simpelthen ikke nytte, at du ikke kan slappe af i din fritid. Formulér en sætning, der er tilpas præcis og udramatisk a la ”hej nabo. Jeg har en lille bøn, når jeg ligger i haven og soler mig, så lader jeg op til job og vil helst ikke snakke.”

Det ville være 100 procent okay at sige. Og så må du give den hæk en omgang (naturlig og veldosseret) gødning og håbe, den er højere til næste sommer.

Held og lykke.

Varme solskinshilsner fra Puk