Nu er det mig, der får al opmærksomheden

Torsdag, 27. oktober 2016
Puk Elgård
Foto: Colourbox
Tidligere var det veninden, der fik al opmærksomheden, nu er det brevskriveren, og det har veninden svært ved at tackle. Puk svarer: Giv det tid.
Image of successful females listening to colleague at meeting

Kære Puk

Jeg har en tæt veninde, og vi har kendt hinanden i 18 år.

Da vi mødtes, var hendes karriere bedre end min. Hun havde en høj status, og det var altid hende, folk henvendte sig til først, når vi var et sted sammen. Af forskellige årsager er det i den senere tid gået ned ad bakke for hende – hvorimod det er gået opad for mig.

Da det var hende, der var ”stjernen” i vores venskab, vænnede jeg mig til, at det altid var hende, der fik opmærksomheden. Men nu, hvor det er vendt, synes jeg ikke, hun tackler det specielt godt.

Eller på en måde gør hun, for hun siger ikke noget, men jeg kan se, at det piner hende, når folk henvender sig til mig før hende, og jeg spræller som en ål på panden, når jeg ved, det sker.

Det kan for eksempel være, når vi er på konferencer sammen. Som du nok kan udlede, er vi i samme branche.

Hvordan skal jeg tackle den forandring og den ombyttede status i vores venindeskab? For mig er hun den samme gode veninde, som jeg elsker, men jeg er bange for, at det her kommer imellem os.

Krebsen

Kære Krebsen

Tillykke med, at det er gået dig godt. Du skal huske at være stolt af, at du har skabt et flot arbejdsliv.

Giv din veninde tid. Det, hun oplever lige nu, er svært. Rigtig svært. Det er lettere at være den, der får succes, end at være den, der havde det engang.

Hvis du fortsætter med at være en god ven og gøre alt det sammen med din veninde, som I plejer, så skal jeres forhold nok holde til den forandring, der er sket. Det er din venindes opgave at acceptere den nye position.

Det er et arbejde, hun må gøre med sig selv. I de fleste brancher er det sådan, at man på et tidspunkt må aflevere stafetten og se en anden løbe forrest. Men det betyder jo ikke, at alt det, hun har udrettet, er betydningsløst.

Ingen kan tage fra hende, at hun har haft en flot karriere. Den erkendelse skal hun nok komme til hen ad vejen, og det lyder, som om du har været et godt forbillede, da det var dig, der måtte se på al den anerkendelse, der tilfaldt hende. Giv det tid, så falder det på plads.

Kærlig hilsen Puk