Puks brevkasse: Hans økonomi bekymrer mig voldsomt

Mandag, 23. august 2021
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann
Kvinden, der skriver til Puk, mistænker sin kæreste for at have rod i sin økonomi. De planlægger at flytte sammen, men hun er bekymret for, om han har råd til at dele fællesudgifterne, da han ikke er meget for at snakke om sin økonomi.

Efter at have levet alene i nogle år med min søn, som nu er 10 år, fik jeg i fjor en dejlig kæreste, og vi har siden været meget sammen. Han har en søn, som er et par år yngre end min, og de to drenge kommer godt ud af det med hinanden.

Nu har vi talt om at flytte sammen; især han presser på. Men jeg er bekymret for hans økonomiske forhold, som jeg ikke kan få indblik i.

Læs også: 76-årig mand til Puk: Går klart ind for fælles økonomi

Min eksmand havde en frygtelig dårlig økonomi og stiftede gæld alle vegne. Min nuværende kæreste arbejder som chauffør, og det er forskelligt, hvor meget han får udbetalt.

Jeg ved, at han ikke betaler til sin søn, og så er det jo det offentlige, der lægger ud. Hvis jeg spørger ham om noget med økonomi, viger han altid udenom. Jeg har spurgt ham direkte, om han har nogle af de der dyre kviklån. Og så svarer han bare “nåh, ikke noget særligt.”

Læs også: Brev til Puk: Vi er ikke trygge ved vores mors nye ven

Vi har mulighed for at få en stor lejlighed, hvor der er plads til begge vores drenge. Min kærestes søn bor hos sin mor, men det er meningen, at han skal være noget mere hos os. Men lejligheden er dyr i både indskud og leje. Min kæreste siger, at han sagtens kan betale halvdelen af begge dele. Da jeg spurgte, om han nu er sikker, blev han lidt fornærmet og sagde, at jeg skulle da stole på ham!

Vi har det ellers dejligt sammen og tror, vi kan få et godt liv. Men det med økonomien bekymrer mig voldsomt. Jeg synes, det er svært at kræve at få indblik i alt, men kan jeg tillade mig det, eller hvad vil du råde mig til?

Krebsen

Læs også: Puks brevkasse: Skal vi hjælpe vores datter, som har taget kviklån?

Kære Krebsen

Det er svært at råde dig i denne situation.

Jeg har ingen mulighed for at vide, om det er gamle spøgelser, der driller dig, eller om der reelt er noget at være bange for i forhold til din kærestes økonomi.

Derfor må vi holde os til det, vi med sikkerhed ved: At du er utryg.

At være utryg er ikke nogen god følelse at gå ind i et forhold med. Hvad kan gøre dig tryg? Er det at få indsigt? Det er vel egentlig rimeligt, når man skal dele udgifterne.

Læs også: Brev til Puk: Jeg skulle betale for min weekend hos ham

Jeg foreslår et møde i banken, hvor I kan oprette en fælles budgetkonto. Det er meget almindeligt, når man flytter sammen.

Jeg synes, du skal spille med åbne kort. Du må forklare ham, at du ikke er klar til at flytte sammen, før du ved, at økonomien er i orden. Du behøver ikke at undskylde noget.

Hvis ikke han vil lade dig få indsigt, er du så sikker på, at du vil bo sammen med ham?

Læs også: Søster til Puk: Min lillebror bliver udnyttet

Det er vist på tide, du viser, at du har lært af dit tidligere forhold og lytter til dit behov for ikke at havne i samme situation en gang til. Der er forskel på at ville kontrollere hans økonomi og så være sikker på, at der er penge til huslejen. Han kan jo bruge resten af sine penge, som han vil, når bare udgifterne er betalt.

Stol på dig selv. Tal din sag. Du skal kunne trække vejret i dit nye forhold.

Bedste hilsner fra Puk

Læs også: Puks brevkasse: Min lottogevinst er et problem for mig