Skal min kæreste med til fødselsdagen?

Lørdag, 27. februar 2021
af Puk Elgård. Foto: PantherMedia
En ung mand er i tvivl om, hvorvidt han skal tage sin kæreste med til sin mors 50-års fødselsdag eller ej, da han ved, at det ikke er alle i familien som accepterer hans seksualitet.
-

Jeg er en ung mand på 24 år, der har “tyvstjålet” Familie Journal fra en i familien og nu tager chancen og skriver til dig. For trods corona skal vi i vores lille familie fejre min mors 50-års fødselsdag, og vi gør det efter alle kunstens regler.

For et par år siden fortalte jeg min mor, at jeg er homoseksuel. Det tog hun rigtig fint, og hun har også mødt min nuværende kæreste, som jeg har kendt i over et halvt år. Men det er stadig ikke alle i familien, der ved/har accepteret min seksualitet. Nu nærmer festen sig og er på grund af alle de restriktioner kun for de nærmeste, men jeg kan ikke finde ud af, om jeg skal tage min kæreste med.

Jeg ved, at nogle i familien har meget svært ved at skulle se mig vise min kærlighed til min kæreste, og han synes, det er underligt, at han ikke bare kan komme med. Min mor synes, det er cool, og han er velkommen, men jeg ved, at hun inderst inde er bekymret for, at det skaber en dårlig stemning. Hvad synes du, jeg skal gøre?

Sønnen

Kære Sønnen

Du er en god ung mand. Du bekymrer dig for din mor og ønsker hende en rigtig god fødselsdag. Det er dejligt. Sådan lige ud af posen så synes jeg, du skal tage din kæreste med. Hvis din mor, som er vært, synes, han skal med, så skal du lytte til det. I kan lige så godt få det overstået.

Man burde overhovedet ikke skulle skamme sig over kærlighed, men jeg ved godt, det er lettere sagt end gjort, og at der er folk, der har det svært med homoseksualitet, men du kan med dit venlige væsen være med til at nedbringe nogle af fordommene. Hvis du ankommer og præsenterer kæresten for selskabet, så er det op til dem at tage godt imod jer. Mon ikke de også er opmærksomme på, at din mor skal have en god fødselsdag og derfor gemmer deres eventuelle fordomme væk? Det burde de i hvert fald.

Gør det! Vis, at kærlighed er kærlighed. Vis din familie, at det er helt okay, at to mænd forelsker sig – på den måde er du med til at udvikle andre mennesker. Hvis kæresten bliver hjemme, lader du fordommene vinde. Men tag det stille og roligt til festen. Nogle mennesker skal have verden i små bidder.

Held og lykke, og hils din mor og sig tillykke med de 50 år.

Kærlig hilsen Puk

Kære Puk

Står du med et problem, du har svært ved at løse, eller trænger du bare til et klogt og forstående menneske at dele dine tanker med? Så skriv til Puk Elgård.

Det kan sende hende en e-mail på: puk@familiejournal.dk