Ingen penge til sommerferie

Tirsdag, 21. maj 2024
Bettina Post
Illustration: AGD
Kan enlige, arbejdsløse forældre få tilskud til at holde ferier med deres børn?
Illustration

Kære Bettina

Nu er det snart sommer, og for første gang skal jeg holde sommerferie alene med mine fire halvstore børn (de er mellem 10 og 17 år), efter at min mand og jeg er blevet skilt.

Min økonomi er ikke så god, for jeg har efter et langt stressforløb mistet mit arbejde, så jeg har ikke råd til at rejse – heller ikke inden for Danmarks grænser. Men jeg vil så gerne give mine børn nogle oplevelser, for både min eksmand og jeg bor i lejlighed, så vi har ikke en have, vi kan sætte os ud i og grille og den slags.

Jeg ved godt, at der er masser af gratis oplevelser ved at tage på stranden, i skoven mv., men jeg vil alligevel høre, om der er et sted, man kan søge om ”feriehjælp”, så vi f.eks. kan tage i sommerland, i Tivoli eller lignende.

Min veninde siger, at hun har hørt, at man kan søge om økonomisk hjælp til ferier – vist nok hos Mødrehjælpen og Røde Kors. Kender du til disse eller andre ordninger? Jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

Hilsen Anette

Kære Anette

Din veninde har fuldstændig ret. Der er masser af muligheder for at søge om en økonomisk håndsrækning til at holde sommerferie, når budgettet er stramt.

Ferie med fire børn som eneforsørger på sygedagpenge er tæt på umuligt. Og selv om de gratis glæder er dejlige, er jeg enig med dig i, at sommerferien helst skal byde på et lidt større afbræk fra hverdagen på en eller anden måde. Det er også årsagen til, at foreninger som Mødrehjælpen, Røde Kors, Dansk Folkehjælp, Folkeferie Fonden og Frelsens Hær tilbyder økonomisk hjælp til at ferieaktiviteter. Du kan finde deres ansøgningsprocedurer og –frister på de respektive hjemmesider.

Du kan også overveje, om I skal søge om et decideret ferieophold, enten for dine børn alene eller for jer alle fem sammen. Blandt andet hos Red Barnet er der gode muligheder for at få sådan en oplevelse sammen med en masse andre familier. Så du må i gang med at søge, så skal der nok dukke nogle muligheder op.

De bedste hilsner Bettina