Når jeg kan, så kan alle tabe sig

Tirsdag, 16. juni 2020
Foto: Søren Lamberth
Line Abildgaard kunne sagtens leve med at være overvægtig, men da hun begyndte at fokusere på alle forhindringerne ved at veje 136 kilo, besluttede hun sig for at tabe sig. Med sit foreløbige vægttab på 38 kilo er Line med i konkurrencen om at blive Årets Taber 2020.
line abildgaard

Line vidste godt, at hun var overvægtig. Endda meget overvægtig med sine 136 kilo. Alligevel har hun svært ved at genkende sig selv på billeder fra den tid. For hun ser meget større ud, end hun følte sig dengang, og hun kan næsten ikke holde ud at se billederne. Og det undrer hende, at der aldrig var nogen, der sagde noget til hende.

Læs også: Mor og datter tabte 100 kilo tilsammen

Ned på to cifre

– Men jeg ved godt, det er tabubelagt at sige til nogen, at de er blevet for tykke. Det er mere o.k. at sige til nogen, at de er blevet for tynde. Det er ærgerligt, for jeg tror godt, man kan sige det på en god og ikke-angribende måde, siger Line Abildgaard, 41 år.

Hun bor sammen med sin mand, Uffe, og deres tre børn i alderen fire til 11 år i Struer. Det seneste halve år er der sket en markant forandring i hjemmet, som Line slet ikke havde regnet med.

Hun tog en beslutning: Vægten skulle ned på to cifre, og skulle den det, var det nødvendigt med hjælp. Hun bestilte derfor et forløb hos en personlig træner i et fitnesscenter.

– Jeg havde ikke dyrket motion i 20 år og havde aldrig sat mine ben i et fitnesscenter, så det var meget grænseoverskridende, fortæller Line.

Læs også: Christina tabte 62 kilo

Nej tak til kage

Kemien mellem den personlige træner og Line var så god, at hun gik opløftet derfra og endnu mere motiveret til at komme i gang. Planen var to gange styrketræning om ugen sammen med den personlige træner, og sin kost ville Line så selv få styr på. For det ville jo være spild af både træning og penge, hvis hun gik hjem og spiste, som hun plejede.

– Så jeg stoppede med slik, kage, sukker og smør og erstattede det med masser af grøntsager. På den måde er et vægttab jo ret simpelt, siger hun og tilføjer, at det ikke er det samme som at sige, at det også er nemt.

Hun er også kommet gennem fødselsdage og andre festligheder uden at få et stykke af lagkagen. Hun har takket pænt nej og i stedet kastet sig over skålen med vindruer eller andre alternativer. Også selv om hun har fået kommentarer om, at kagen først feder dagen efter. Line har stået fast, for det her ville hun.

– Jeg ved, at det også gør det sårbart, at jeg ikke har rørt noget usundt, siden jeg gik i gang. Og det er måske det næste, jeg skal arbejde med. For det skal helst blive sådan, at jeg godt kan spise lidt uden at ende med helt at give slip.

Læs også: Bliv årets taber

Øget livskvalitet

Lige nu har hun nået sit første mål – at komme ned under 100 kilo. Vægten siger 98,4 kilo, og hun har haft sin sidste time hos den personlige træner. Nu vil hun fortsætte på egen hånd for at nå sit nye mål på 20 kilo mindre, og troen på, at det vil lykkes, er stor.

– Vægttabet har virkelig øget min livskvalitet. Motion er ikke længere en sur pligt, og jeg nyder at gå ture uden at blive forpustet. Det her var mit ansvar og kun mig, der kunne fikse det. Derfor har min familie heller ikke skullet mærke, at jeg var i gang med et vægttab. Selv om vi altid har sørget for sund kost til vores børn, skulle der stadig være plads til slik til dem, siger Line.