Naturligt antioxidant: Rosmarin hjælper mod "indre rust"

Krydderurten rosmarin er rig på rosmarinsyre, som er en af de kraftigste antioxidanter, vi kender. Læs mere om de gode effekter af rosmarin i kosten.
Af
Af redaktionen
Traditional Italian Focaccia with  black olives and rosemary - homemade flat bread focaccia
Vidste du, at rosmarin er et af de kraftigste antioxidanter?
Foto: Colourbox

Krydderurten rosmarin er rig på rosmarinsyre, som er en af de kraftigste antioxidanter, vi kender.

Den viden har man i årtusinder udnyttet i Mellemøsten ved at smøre rosmarin blandet i olivenolie på brød, så det ikke mugner for hurtigt. Det er de brød, vi kender som focaccia.

Antioxidanter er en slags indre rustbeskyttelse i kroppen, der blandt andet kan være med til at forebygge kræft og blodpropper. I køkkenet er rosmarin et fremragende krydderi til ovnbagte kartofler og grillet kød.

Kilde: læge Jerk W. Langer

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.