Slank sommerferie

Torsdag, 29. april 2010
af Redaktion
Ferie betyder ikke ferie fra den sunde mad - hvis du vil holde vægten...
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Selvom ferien nærmer sig med dejligt hurtige skridt, er det en god ide at vænne sig til tanken om, at det ikke betyder, at du holder fri fra den sunde mad.
Det går nemlig alt for tit galt, når man tænker: "Her i ferien vil jeg ikke tænke ret meget på vægttab og grønsager, men i stedet nyde nogle af feriens goder som is, grill, vin, fremmedartet mad og ikke mindst - sene og store måltider."

Slip aldrig tøjlerne
Ferie er ligesom højtid forbundet med traditioner, men de er til for at blive ændret, da man aldrig kan holde helt fri fra de sunde vaner.
Det går ikke at slippe tøjlerne helt. De nye vaner er kommet for at blive en del af hverdagen.

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her

Tænk i oplevelser, ikke i mad
Det er mere end almindelig svært at hive sig selv tilbage på "de nye vaner" efter en ferie med en vægtøgning på måske endda flere kilo. Selvfølgelig skal ferien også være andet end hverdagen.
Men prøv at tænke den mere som "lave andre ting" end "spise andre ting". Det er det at være sammen, som er det vigtigste - og at opleve andre ting end i hverdagen.

Knækbrød i kufferten
Skal man ud at rejse vil en pakke rugbrød og en pakke fiberrigt knækbrød i bagagen være en god ide. De kan bruges til frokost og mellemmåltider.
På feriemålet kan man købe masser af frugt og grøntsager, som kan spises på udflugter og sammen med brødet.
Pålæg kan man altid finde i mange og gode kvaliteter.
En enkelt is eller to skal der til, men prøv at vælge sodavandsisene.
Lav dine egne knækbrød

Pas på aftensmaden
Det er ved aftensmåltidet, at det nemmest går galt. Rødvin, masser af olie i salaten og friturestegte kartofler.
Der må man så vælge. Vil man have rødvin, må man bestille alternativ til stegte kartofler - fx ris - det har de mange steder, og man kan altid få sin salat uden olie. Nogle steder kan man også bestille ekstra salater eller grøntsager.

Vær gavmild med motionen
Spiser man nogenlunde efter denne metode og sørger for ekstra motion i sin ferie - og det skulle der være tid til - så kan det ikke gå galt. Og så skal man naturligvis også huske at drikke rigelig væske. Især hvis det har været meget varmt eller hvis man har haft fysiske udfoldelser, som man ikke plejer.
Kroppen skal "skylles igennem" - masser af vand - men måske også light saft- og sodavand som variation.
Der er ingen, der siger, at man skal tabe sig i sin ferie - men tage på, dét ville ikke være godt for humøret. Så hold stilen og vend tilbage med fornyet energi og fuld af humør.

Af Lisa Bolting, Slankedoktor

Lækre slankeopskrifter her