Snyder du dig selv, når du træner?

Onsdag, 26. oktober 2011
af Redaktion
Det kan være så svært at komme i gang med træningen, men det er faktisk nogle gange okay at snyde lidt. Af og til kan du godt hoppe over hegnet, hvor gærdet er knap så højt - andre gange er der ingen vej uden om...
Foto: Jacob Ljørring
Foto: Jacob Ljørring

Vi guider dig om, hvad du godt kan gøre uden at snyde dig selv og din træning.

God ide!
To ting du godt kan gøre, uden at snyde dig selv...

? Snup en gå-pause
Uanset hvilket niveau du træner på, kan små gå-sekvenser på løbeturen være godt for dig. Korte gåture hjælper dig til at løbe længere, forbrænde flere kalorier, blive mere udholdende og undgå skader. Men sørg for at gå-pauserne ikke bliver for lange; stop kun to-tre gange på 30 minutter og ikke mere end 30-60 sekunder ad gangen.

? Smut før afspændingen
Det er o.k. Det er dog vigtigt at få pulsen ned efter træning, men om du gør det på egen hånd eller bliver guidet af din træner, betyder ikke noget. Hvis du vælger af smutte før tid, skal du undgå at sidde eller stå helt stille lige efter en hård træning, da det kan give kramper i benene.

Dårlig ide!
To ting du ikke bør gøre...

? Drop de sidste gentagelser
Det skal være hårdt, før det gør godt! Det er lige præcis de sidste gentagelser af en øvelse, der er vigtig. Det er her, du bliver stærkere, strammet op og kommer i bedre form. Snyd ikke dig selv ved at springe gentagelserne over.
? Morgentræning - selvom du er dødtræt
Hvis du har været vågen hele natten eller er kommet meget sent i seng, så drop morgentræningen og sov en time mere. En undersøgelse viser, at søvnunderskud og træning ikke er en god kombination; du taber ikke fedt, men muskelmasse. Er du tilgengæld bare lidt søvnig/doven, så er det bare op af sengen og ud!
Lav f.eks. kun halvdelen af det, du plejer.

Både og!
? "Glemme" vand under træningen
Du behøver faktisk ikke drikke vand under træningen - medmindre du træner i mere end én time eller sveder voldsomt. Det er faktisk i orden at drikke 200 ml før og 300 ml. efter træningen - det skal dog nævnes, at det aldrig skader at drikke vand.

(Kilde: Line Kalum Jarlkov, SlankeDoktor.dk / FitLiving)

Få gode råd med Familie Journals Slankeklub
Sov dig slank
Slank i efterårsferien