Sonja og Benny er Årets Tabere 2020

Tirsdag, 29. december 2020
Af Marianne Knudsen Foto: Gregers Overvad
Gregers Overvad
Sonja og Benny Olsen fra Stubbekøbing er vinderne af Årets Taber-konkurrence i 2020. For to år siden vejede ægteparret tilsammen 71 kilo mere, end de gør i dag. En gedigen kostomlægning gjorde det muligt at få vægten til at falde, så de nu tror på, at deres kærlighed kan få lov at leve længere.

Det var, som om Sonja ikke rigtig troede på det, da hun fik beskeden over telefonen. At hun og hendes mand, Benny, var blevet udtrukket som vindere af Familie Journals Årets Taber-konkurrence 2020. For som hun næsten undskyldende bagefter siger, så plejer det jo aldrig at være hende, der løber med gevinsten.

– Jeg er overvældet og glad. Det havde jeg på ingen måde regnet med. Men Benny var da lige så skeptisk, da jeg fortalte, at vi havde vundet, fortæller Sonja glad.

Præmien er et gavekort på 15.000 kroner til Gislev Rejser, og det bliver ægteparrets allerførste rejse sammen. For selv om hverken Sonja eller Benny mener, de har held i konkurrencer, må de indrømme, at dét har de i kærlighed.

Læs også: Eva tabte 45 kilo

Ladet stå til

For to år siden gik de fra at være venner til at blive kærester sådan lidt tilfældigt. Sonja på 57 år var nyskilt og svor, at det var slut med mænd, og Benny sundede sig over tabet af sin kone. Men en hyggelig middag, der sluttede med et kejtet kys, og Bennys efterfølgende insisteren på at hjælpe Sonja på plads i sin nye lejlighed fik alligevel følelserne frem hos dem begge, så de besluttede sig for at give det hele en chance. Men skulle kærligheden virkelig vare ved, var de klar over, at noget var nødt til at ændre sig – deres livsstil.

For Benny på 67 år hastede det temmelig meget. For med en kampvægt på 147 kilo var det mere besværligt end bekvemt at bevæge sig, hans diabetes var ude af kontrol, og hoften var allerede skiftet ud. I mange år havde han ladet stå til og spist, som det passede ham.

Det samme havde Sonja, selv om hendes vægt ganske vist ikke var i nærheden af Bennys, men 115 kilo kunne bestemt også mærkes både fysisk og på humøret.

– Jeg var jo ikke rigtig glad for at se sådan ud, indrømmer Sonja. Hun har nu tabt sig 32 kilo og kan slet ikke forestille sig at komme til at veje så meget igen.

Læs også: Mor og datter tabte over 100 kilo

Østrig eller Skagen

– Vi skal aldrig være tykke igen. Det har vi fået det for godt til at sætte over styr, fastslår Sonja, og Benny nikker bekræftende.

Han har tabt sig 39 kilo, siden parret ændrede den fede mad til palæo-inspireret kost, hvor fisk, kylling, salater og grøntsager nu fylder det meste af tallerkenen. Væk er det hvide sukker, som er erstattet af det gode fedt fra blandt andet avocadoer og olier.

Nu har parret fået så gode rutiner, at ikke så meget som et enkelt kilo har sneget sig på igen. De passer på, og de giver ikke op – heller ikke, når vægten står stille, som den i perioder gør hos dem begge.

– Det har ikke været så svært, som mange måske tror. Vi så lynhurtigt resultater, og så var vi klar over, at det gjaldt liv og død. Det var nødvendigt, at Benny tabte sig, hvis jeg skulle gøre mig håb om at beholde ham, siger Sonja.

I foråret giftede de sig, og på grund af corona blev det hverken til det store bryllup eller en bryllupsrejse. Men med denne gevinst er der opstået en mulighed for at komme på ferie sammen.

Alt efter hvordan coronapandemien udvikler sig, bliver det enten Østrig eller Skagen, har de besluttet sig for.