Store vægttab: Til lykke, Eva - du er Årets Taber

Lørdag, 21. januar 2017
af Helle Lyngbo. Foto: Jacob Ljørring
Eva Schøjdt-Hansen (t.h) har fastholdt sit flotte vægttab på 45 kilo trods bump på vejen, og hun vinder et rejsegavekort på 15.000 kr. og den fine titel som Årets Taber 2016. Her er hun med veninden Birgit.
Store vægttab: Eva blev Årets Taber 2016

- Nej, nej, nej, det gør du bare ikke imod mig!

Evas første kommentar var ret så kontant, da det gik op for hende, at veninden Birgit i flere dage havde holdt på en stor hemmelighed, og at den shoppetur i Farum, som Birgit havde foreslået samme eftermiddag, kun var røgslør for at dække over, at Familie Journal netop den dag kom forbi med blomster og gavekort.

For 57-årige Eva Schjødt-Hansen har vundet titlen som Årets Taber 2016 og et gavekort til Nilles Rejser på 15.000 kr.

Læs mere om Evas store vægttab her

Slettet af arveliste

– Og det har du vidst i mange dage, Birgit, uden at fortælle det! Vi er ikke veninder mere, og du er slettet af min arveliste, lød det fra en overrumplet Eva, der forgæves forsøgte at se meget vred ud.

Birgit Larsen, nær veninde gennem 35 år, tog sig ikke det fjerneste af Evas ord og nød i stedet tanken om, at veninden nu skal ud at opleve verden.

– Det har hun sådan fortjent, sagde Birgit.

– Jeg har ikke været ude at rejse i fire år, så det bliver så dejligt at sidde og kigge kataloget og hjemmesiden igennem og vælge, sagde Eva, da overraskelsen havde lagt sig lidt.

Læs om andre danskere med succes-slankehistorier her

Stort vægttab over tre år

Eva har over de sidste tre år år tabt sig 45 kilo, alene ved at lægge kosten om og sørge for mere motion, og selv om hun har mødt flere bump på sin vej, har hun ikke ændret kurs.

Eva vandt omgivelsernes respekt – og nu også 15.000 kr. fra Nilles Rejser.

– Mon ikke jeg skal afsted med min datter? Måske ned til et varmt sted? Eller måske kan vi få pengene til at slå til til to rejser, spurgte Eva sig selv.

– Hvis ikke Sarah kan, kunne det jo også have været dig, der skulle have rejst med mig – hvis du ellers ikke havde snydt mig sådan, grinede en glad Eva.

Se de fem andre kandidater her i galleriet herunder. Klik på pilen eller swipe til højre

Hvem bliver Årets Taber?