Træn op til skiferien

Onsdag, 4. januar 2012
af Isabella Hindkjær, Alive.dk/Slankedoktor.dk
Drager du syd- eller nordpå i vinterferien for at glide ned ad de hvide fjelde? Så er det en god ide at starte skitræningen allerede nu...
Bevar energien, når du tager på ski. Foto: Colourbox
Bevar energien, når du tager på ski. Foto: Colourbox

Af Isabella Hindkjær, Familie Journal Slankeklub

Begynder du træningen i god tid, er sandsynligheden for, at du får det bedste udbytte af din skitur nemlig langt større.
- Det er de færreste, der tænker over, at man faktisk motionerer mellem fire og seks timer om dagen, når man er på skiferie... Derfor er det klart, at man er nødt til at bruge lidt tid på at forberede sig på så stor en træningsmængde, siger Marina Aagaard, der er Master i Fitness og Træning samt ekstern lektor ved Aalborg Universitet.

Af med julesulet
Mange danskere bliver hvert år transporteret tilbage til Danmark med mere eller mindre alvorlige skader. En del af dem skyldes ganske enkelt, at skientusiasterne er gået for hårdt til den uden at have trænet godt nok op, forklarer Marina Aagaard.
Og mens du forbereder kroppen til skisæsonen, får du samtidig en ekstra gevinst. Julesulet ryger af, og der er rigtig god sandsynlighed for, at din januar-form bliver langt bedre end de forrige år.

Tip
Når du skal træne op, er det en god ide at lave blandet konditionstræning i 20-30 minutter, to til tre gange om ugen.
Styrke- og balancetræning er er også uundværligt. Her er nogle øvelser du kan lave to til tre gange om ugen - nogle af øvelserne skal du dog bruge maskine til.

• Ben pres
• Horisontal roning i maskine
• Brystpres i maskine
• Rygtræk, træk lodret ned til bryst
• Sideløft i cirkel (jorden rundt) med håndvægte
• Ryghævninger
• Mavebøjninger

Få hjælp og rådgivning i Familie Journal Slankeklub

Læs også:
Workouts i alle aldre
Træn dig til et sundt blodtryk
Væk med appelsinhuden - NU
Løb dig klogere