Poser med broderi

Tirsdag, 16. november 2010
af Redaktion
De gamle børnebroderier er kommet til ære og værdighed som pynt på to flotte poser, der kan bruges som rummelige kalendergaveposer nu, og senere til at holde styr på legetøjet
Jette M. Vesterager
Jette M. Vesterager

POSER MED BRODERI
Mål: 42 x 45 cm.
Materialer: 1 broderi på ca. 25 x 25 cm. 1 stk. stof på 92 x 44 cm (for), 1 stk. stof på 25 x 25 cm (lommefor) + stofrester i farver der matcher broderiet. Mønstrede bånd og skråbånd. 140 cm kraftigt bånd eller gjord (20 mm) til bindebånd.

Se forkortelser og brugertips her

Arbejdsgang: Sy stofresterne sammen til 1 stykke på 92 x 44 cm. Klip broderiet til, så det måler 25 x 25 cm. Hæft lommeforet bag på broderiet og siksak dem sammen. Kant broderiets overkant med skråbånd, eller almindeligt bånd, der foldes om kanten. Placer lommen på posens ene halvdel, gerne lidt forskudt for midten, og sy den fast på en af disse måder: Svanebroderiet er kantet med skråbånd, før det er syet på med en kantstikning. Kranbilen er først syet på med en kantstikning, og derefter har vi syet bånd på over kanterne, nogle af båndene fortsætter ud over broderiets kanter. Fold stykket dobbelt ret mod ret og sy sidesømmene, sy foret sammen på samme måde. Sy yderpose og for sammen ret mod ret langs overkanten, men lad en åbning stå. Vend retten ud, put foret ned i posen og sy åbningen til. Sy 2 stikninger til løbegang foroven, hhv. 2 og 5 cm fra toppen. Pil sidesømmen op i den ene side imellem de 2 stikninger, træk bindebåndet igennem løbegangen og sy båndenderne sammen.

Opskrift: Berith Ann Christensen

Find flere juleopskrifter her...
Posekalender
Julemandens kæmpesok
Julebog