Strik en lækker poncho

Søndag, 20. januar 2013
Strikkeopskrift: Drops/Garnstudio
Fin og hurtigstrikket poncho, der holder dig varm fra Garnstudio
Foto: Garnstudio
Foto: Garnstudio

PATENTSTRIKKET PONCHO
Størrelse: one-size
Mål: ca 28 x 105 cm
Materialer: Drops Eskimo fra Garnstudio: 300 g f.nr 03, mørkebrun, 50 g f.nr 27, rødbrun/ brun
Drops pinde nr 8 - eller det p.nr du skal bruge for at få 10 m x 16 p patentstrik på 10 x 10 cm.
Drops kantet bøffelhornsknap, nr 538: 5 stk.

Se farvekort for garnet Drops Eskimo her

Mangler du hjælp? Se vores strikkeskole her

PATENT (frem og tilbage på p):
1.p (= retsiden): 1 ret, ?2 ret sammen, slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vrang?, gentag fra ?-? til der er 3 m tilbage, strik 2 ret sammen og derefter sidste m ret.

2.p (= vrangen): 1 ret, ?slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vrang, strik omslaget og den løse m ret sammen?, gentag fra ?-? til der er 2 m tilbage, afslut med slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vrang og strik sidste m ret.

3.p (= retsiden): 1 ret, strik omslaget og den løse m ret sammen, slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vrang?, gentag fra ?-? til der er slå om og 2 m tilbage, strik omslaget og den løse m ret sammen og strik sidste m ret.
Gentag 2. og 3.p opover.

Patentmaske:
Når maskerne skal tælles, regnes ikke omslagen som egne masker.

Poncho:
Slå 43 m op på p 8 med rødbrun/ brun Eskimo. Strik patent - se forkl over (efter 1.p er der 29 m på p - læs patentmaske). Samtidig efter 2.p skiftes der til mørkebrun. Strik videre til arb måler ca 104 cm - afslut efter 2.p i patent-mønsteret. Næste p strikkes således fra retsiden: 1 ret, ?strik omslaget og den løse m ret sammen, 1 vrang?, gentag fra ?-? til der er slå om og 2 m tilbage, strik omslaget og den løse m ret sammen og strik sidste m ret. Derefter lukkes der løst af med ret over ret og vrang over vrang.

Montering:
Sy opslåningskanten sammen yderst i kanten af den ene langside, så der ikke bliver en tyk søm (modsat langside danner nu en spids mod midt foran). Sy knapperne i som pynt, jævnt fordelt langs sømmen.

Denne opskrift er Drops nr. 143-7