Strikkeopskrift: Vanter med fugle

Torsdag, 28. december 2017
Torsdag, 28. december 2017 - 10:00 - af: Anne-Marie Øby. Foto: Christina Uhlin.
Strik et par flot mønstrede vanter med fugle og blomster. Når du er færdig, filter du dem og børster dem op, så de bliver ekstra bløde og varme. Få den gratis strikkeopskrift her.
Strikkeopskrift: Vanter med fuglemønter

Strikkeopskrift på vanter med fugle

Mål: Ca. 24 cm lange og 9,5 cm brede efter filtning.

Materialer: ”Tove” (100% norsk uld/50 g = 160 meter): 2 ngl rosa 4715 + 2 ngl cerise 4627.

Strømpep nr. 2½.

(Garn fra Sandnes Garn, tlf. 80 20 25 88).

Strikkefasthed: 30 m = 10 cm i bredden i glat (før filtning).

Slå 60 m op jævnt fordelt på 4 strømpep med cerise og strik rundt. Strik skiftevis 1 omg r, 1 omg vr, til der er strikket 6 omg. Forts rundt i glat med mønster efter dia op til markeringen til tommelfinger.

Strik nu en kontrastfarvet tråd ind sådan: Tag ca. 20 cm tråd i en kontrastfarve og strik tomlens 13 m. Sæt disse m tilb på venstre p, strik dem igen med det rigtige garn og forts rundt i mønster efter dia endnu 32 omg. Tag ind til toppen af vanten sådan: Pind 1 + 3: 1 r løst af, 1 r, træk den løse m over, strik de rest m på p. Pind 2 + 4: Strik til de sidste 4 m, 1 r, 2 r sm, strik kantm (= den yderste m på p). Gtg disse indt på hver omg, til der er 12 m tilb på omg. Bryd garnet, træk garnenden gennem de rest m og træk åbningen til. Hæft enderne godt.

Strikkeopskrift på verdens nemmeste vanter

Tommel: Pil forsigtigt den kontrastfarvede tråd ud og sæt de åbne m foroven og forneden i hullet på hver sin p (13 + 13 m). Strik desuden 2 m op i hver side = i alt 30 m. Strik 19 omg rundt i glat med mønster efter dia. På indersiden af tomlen strikkes en forlængelse af mønstret på håndfladen (eller små tern med skiftevis 1 m rosa, 1 m cerise, forskudt på hver p).

Tag nu ind og afslut på samme måde som i toppen af vanten. Sy evt. huller sm forneden ved tomlen, inden der hæftes ende.

Strik den anden vante magen til, men spejlvendt.

Strikkeopskrift på stribede vanter

Montering: Hæft de sidste ender. Vask vanterne i hånden i meget varmt vand med flydende vaskemiddel. Skyl dem i iskoldt vand, så i varmt vand, igen i koldt vand og til sidst i varmt vand. Lad dem tørre liggende på et håndklæde. Når de er helt tørre, børstes vanterne med en meget hård børste både ud- og indvendig, så de bliver bløde og lådne.

Hent diagram til vanter her.pdf

Design: Solveig Larsson