Strikket og filtet mobiletui

Fredag, 28. december 2012
af Redaktionen
Lækkert lille etui til din værdifulde telefon - det er strikket og filtet

FILTET MOBILETUI
Mål før filtning: ca 12 cm bred x 20 cm høj.
Mål efter filtning: ca 9 cm bred x 12 cm høj.
Materialer: Drops Big Delight fra Garnstudio: 100 g f.nr 06, efterårsskov eller en rest, mobiletuiet vejer ca 30 g.

Drops pinde nr 5 - eller det p.nr du skal bruge for at få 17 m x 22 p glatstrik på 10 x 10 cm.
Drops hæklenål nr 4 - til knaphuls-strop.
Drops perlemorknap nr 522: 1 stk.

Se farvekort for garnet Drops Big Delight her

Mangler du hjælp? Se vores strikkeskole her

MOBILETUI
Arb strikkes frem og tilbage på p og sys sammen i den ene side og i bunden til sidst.
Slå 42 m op på p 5 med Big Delight. Strik glatstrik frem og tilbage i 20 cm (hvis du har en mobiltelefon som er længere end 12 cm, justeres dette ved at strikke 1,5 cm mere for hver cm mobilen er længere). På næste p fra retsiden, lukkes de første 21 m af = 21 m tilbage på p. Fortsæt med klappen.

Klap: Strik 5 p glatstrik frem og tilbage over de 21 m. På næste p (= retsiden) tages der 1 m ind i hver side ved at strikke de 2 næst yderste m ret sammen. Gentag indtagningen på hver 2.p til der er 5 m tilbage på p, strik 1 p over disse m, luk derefter af. Klip tråden, lad tråd enden være på ca 45 cm - knaphuls-strop hækles med denne bagefter.

Knaphuls-strop: Stik hæklenålen ned yderst i kanten i spidsen af klappen der hvor aflukningstråden hænger, træk tråden gennem arb så der bliver en løkke på nålen. Videre hækles 10 lm, hæft med 1 km i den anden side af spidsen yderst på klappen. Træk tråd enden gennem løkken og hæft tråden.

Montering: Buk tasken dobbelt og sy sammen i bunden og i den ene side - sy yderst i kanten så der ikke bliver en tyk søm.

Filtning: Læg mobiletuiet i vaskemaskinen med et vaskemiddel uden enzymer og optisk blegemiddel. Vask på 40 grader med almindelig centrifugering uden forvask. Efter vask strækkes og formes etuiet til rigtig mål mens den stadigvæk er våd. Put gerne mobiltelefonen i for at tilpasse størrelsen.
Fremover vaskes etuiet på almindelig uldprogram.

Sy knappen i så den passer til knaphuls-stroppen.

Strikkeopskrift: Drops

Denne opskrift er Drops nr. 143-9