Sving med håndtasken

Tirsdag, 6. januar 2009
af Redaktion
Den strikkede håndtaske er et helt festfyrværkeri af glødende farver og festlige materialer. Tasken, der er strikket frem og tilbage på en rektangulær strikkeramme, er lækkert monteret med for og taskebøjle
Foto: Panduro Hobby
Foto: Panduro Hobby

Færdigt mål: Ca. 30 x 35 cm.

Materialer: "Quick Knit" rektangulær strikkeramme (nr. 021754). Garnsæt (nr. 322003) i vinrød/rosa, bestående af 3 x 50 g forskellige effektgarner: "Orinoco" (meleret), "Kasai" (langhåret) og "Tigris" (boucle), i akryl/nylon/polyester. Du kan også bruge rester af forskellige melerede garner, bouclegarn og langhåret garn, svarende til pinde ca. 4-7. En 15 cm bred taskebøjle (med kæde) i antikguld (nr. 212726). 76 x 30 cm forstof.
Materialer fra Panduro Hobby (Bemærk: Garnpakken findes ikke i Panduro Hobbys katalog).

Målskema til for: Kan hentes ved at klikke her.

Farvefordeling: Du kan selv bestemme, hvordan tasken skal se ud ved at skifte mellem de forskellige garner i sættet. Vi har strikket efter følgende mål med start oppefra: 9 cm Orinoco, 2 cm Kasai, 7 cm Tigris, 6 cm Orinoco, 2 cm Kasai, 10 cm Tigris, 2 cm Kasai, 6 cm Orinoco, 7 cm Tigris, 2 cm Kasai og 9 cm Orinoco.

Tasken er strikket på en 35 cm lang, retangulær
strikkeramme fra Panduro Hobby

Arbejdsgang: Strik dobbeltstrikning med enkel tråd på de 12 midterste pinde på den ene side af Quick Knit: Vikl garnet rundt om hver pind, mod uret. Vikl 3 gange på denne måde frem og tilbage (se her, hvordan du strikker på strikkeramme), før du løfter de nederste løkker af pindene på flg. måde: Løft den nederste løkke over de andre 2 garnløkker, og af pinden (se trin 2). Sørg for at vikle og strikke med løst garn, så resultatet bliver blødt og elastisk. Vikl en ny række over alle 12 pinde, så du igen har 3 løkker på pindene. Fortsæt med at strikke på denne måde, til du har strikket 6 cm.

Tag nu 1 maske ud på hver side på denne måde: Vikl garnet 1 gang rundt om de yderste pinde på hver side af arbejdet når du laver en ny række. Vent med at løfte den nederste løkke af på de nye pinde, til de har fået 3 løkker af garn. Øvrige pinde strikkes som tidligere, dvs. den nederste løkke løftes over de 2 øverste efter hver ny række. Nu strikker du på 14 pinde. Når de 2 yderste pinde har fået sine 3 garnløkker, øges arbejdet igen med 2 pinde på siderne. Strik til de 2 yderste pinde har sine 3 garnløkker, og fortsæt med at tage ud til alle 18 pinde på den ene side af Quick Knit er fyldt. Skift evt. til andet garn, og strik på alle 18 pinde til hele tasken er 53 cm lang. Skift evt. til det første garn og strik 3 rækker.

Luk nu 1 maske af på de 2 yderste pinde på hver 3. række (som forklaret i trin 3). Gør det samme på den anden side af arbejdet, før du strikker videre. Strik og luk af til arbejdet sidder på 12 pinde igen. Strik 6 cm og klip garnet af ca. 30 cm fra arbejdet.

Aflukning: Løft 1. og 2. garnløkke af, som sidder længst væk fra den afklippede garnende. Nu har du 2 løkker på krogen. Træk 2. løkke gennem 1. løkke. Løft 3. løkke af, og træk den gennem 2. løkke. Fortsæt således indtil du trækker den løse garnende gennem den sidste løkke. Hæft enden.

Montering: Tegn målskitsen op i fuld størrelse og klip herefter 2 stk. i forstof (målene er inkl. 1 cm sømrum). Sy stykkerne sammen ret mod ret langs sider og bund, men lad de øverste 6 cm i hver side + toppen stå åben. Pres 1 cm ind langs slidser og top, og sy foret fast med små sting på taskebøjlens inderside. Fold strikstykket dobbelt, og sy siderne sammen op til de 6 cm øverst. Sy den strikkede del fast i bøjlen med små sting gennem hullerne på bøjlens yderside.

Strikkeopskrift: Panduro Hobby


Se her, hvordan det gøres....
Strik på strikkeramme

Strik en dukke på strikkeramme:
Min egen Dukke-Lise