Broderet billede med tulipaner

Søndag, 18. marts 2012
af Redaktion
De smukke tulipaner er broderet med fladsting og ”korte og lange sting”, der gør, at man nærmest kan ”male” nuancerne med broderegarnets farver
Foto: Anette Nilsson
Foto: Anette Nilsson

BRODERET BILLEDE
Mål: 21 x 30 cm (selve broderiet: 10,5 x 23 cm).
Materialer: 30 x 40 cm hvidt, tætvævet lærred. DMC Moulinégarn: 1 dk af hver af flg. farver: hvid, hvidgul 746, lysegul 445, hvidrosa 819, lysrosa 963, rosa 3716, mellemrosa 962, mørkrosa 961, orange 977, lysegrøn 3348, grøn 989, lys mosgrøn 3364, mosgrøn 3346 og mørkegrøn 987.

Mønster: Kan hentes her

Fladsting: Se billede her
Korte og lange sting: Se billede her
Kontursting: Se billede her

Arbejdsgang:
1. Siksak lærredets kanter.

2.
Tegn mønstret på et stk. papir. Læg stoffet oven på mønstret og tape det fast, så tulipanen havner midt på stoffet. Læg det hele på en glasplade med en lampe under og tegn linjerne op med en blød, spids blyant.

3.
Brodér med 2 deltråde Moulinégarn: Mindre partier sys med fladsting og større med korte og lange sting. Lad farverne blende ind imellem hinanden med en deltråd af hver farve for at lave blødere overgange.

4.
Start med at sy lysegule og hvide linjer fra midten af tulipanen og udefter. På den øverste, uudsprungne tulipan syr du hvide linjer og et par i lysegrøn fra stilken og opad. Sy alle stilkene med lysegrøn fladsyning og støvdragerne med orange fladsyning.

5.
Sy de mørkrosa partier (markeret med 8 på mønstret) og sy derefter med korte og lange sting og stadig lysere nuancer ind mod midten af den udsprungne tulipan. På knoppen lader du over- og yderkanter være mørkere for derefter at blive lysere ned mod stilken.

6.
Følg farvemarkeringerne og lad overgangene glide fra lyst til mørkt (se foto). Afslut med at sy konturene om blomster og blade med 1 deltråd og kontursting: Konturen om blomsterne sys med mørkrosa og om bladene med mørkegrøn.

7.
Pres det færdige broderi fra vrangsiden med et fugtigt stykke. Montér broderiet i rammen.

Opskrift: Chris Bergendorff


Sy et fint
børneforklæde

Dækkeservietter
med jordbær

Legetøjspose

Fin skuldertaske

Dug og serviet i
smukke blå farver