Smart strandtaske

Torsdag, 13. juni 2013
af Redaktionen
Den festlige strandtaske er syet af forskellige, mønstrede stoffer og har kulørte knapper som fin dekoration.

Sy en fin strandtaske

Materialer: Forskellige, mønstrede stoffer (A, B og C). 1 meter blonde eller pyntebånd. 3 knapper.

Klipning: Klip 1 stk. på 82 x 47 cm (A), 4 stk. a 42 x 12 cm (B) + 1 stk. på 96 x 10 cm (C).

Syning: Siksak rundt om del A og fold stykket dobbelt, ret mod ret, så de korte sider flugter.
Sy sidesømmene med 1 cm's sømrum, men lad nogle cm stå åbne foroven i den ene side. Sy hjørner i bunden ved at lægge sidesømmene på bundlinjen og sy en 16 cm lang søm på tværs i begge sider. Klip den overflødige trekant af i hver side og siksak. Sy blonde eller bånd fast 1 cm fra posens overkant og lad enderne gå ud over åbningen i den ene side. Sy det sidste stykke af sidesømmen.

Sy B-delene sammen 2 og 2, ret mod ret med 1 cm's sømrum langs den ene langside og pres sømrummene fra hinanden. Sy delene sammen ret mod ret med 1 cm's sømrum langs de korte sider, så der dannes et rør. Pres sømrummene fra hinanden og fold røret ned vrang mod vrang, så det bliver dobbelt. Pres 1 cm op forneden på røret indvendigt og udvendigt. Sy en rynketråd i lige over båndet/blonden på posen og rynk til rørets mål. Hæft røret fast 1 cm nede på posens overkant med den ene side af røret udvendigt og den anden side indvendigt på posen. Sy fast med en stikning igennem alle lag.

Skulderrem: Pres del C dobbelt vrang mod vrang, så du får en rem på 5 x 96 cm. Pres 1 cm ind på hver langside, så du får en rem på 4 x 96 cm og sy fast med en kantstikning. Pres 1,5 cm ind i hver ende af remmen og hæft remmens ender fast ca. 3 cm nede på taskens sider. Sy remmens ender fast med en firkantet stikning med et kryds i midten.

Blomsterpynt: Klip 3 cirkler i stof med diameter på 13-16 cm og siksak rundt om dem. Sy risting langs cirklernes yderkant, rynk sammen og sy trådenderne sammen, så blomsten holdes samlet. Sy blomsterne fast på tasken med en knap i midten.

Er du vild med at strikke? Så vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook HER!

Opskrift: Tina Gustafsson
Foto: Christina Uhlin