Nissebaby i hoppegynge

Onsdag, 2. november 2011
af Redaktion
Den søde lille, nissebaby har kravledragt med indbygget strop til at hænge i
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

HOPPEGYNGENISSE
Højde: 15 cm.
Materialer: 25 x 20 cm rød filt. 25 cm rød/gråstribet tubestrik. 15 cm rødt dekorationsbast/papir. 1 flamingokugle (35 mm). 10 cm bast. 2 små knapper. Rød og hvid hobbylak. 1 korkprop. Ris og fyldevat. En nipsenål med stort hoved. 1 piberenser. Rosa hobbymaling. Panokit-lim. Tuscher i rød + sort.
Materialer fra Panduro, tlf. 70 15 01 05, ).

Mønster
: Kan hentes ved at klikke her

Se forkortelser og brugertips her

Krop: Klip i rødt filt 2 stk. til fold efter mønster til gyngedragt. Klip også selestroppen til fold i filt. Sy dragten sm fra ærmegab til ærmegab og skær 2 lommeslidser i forsiden. Fyld ca. 4 cm ris ned i dragten og fyld resten op med vat. Vikl vat om 1 piberenser på 25 cm, så omkredsen bliver ca. 6 cm. Vend vrangen ud på ca. 20 cm tubestrik, og sy med siksak en søm hele vejen 3 cm fra den ene side. Klip tæt på siksaksømmen, så du får et rør på 20 cm med omkreds på 6 cm. Vend retten ud og træk røret ud over den polstrede piberenser. Sy for enderne, men lad et par cm af piberenseren stikke ud i hver ende. Læg nu den strikkede pølse øverst på vatfyldet i dragten, bøj enderne nedad og stik dem ind gennem de 2 lommeslidser. Sno piberenserenderne sammen, så det bliver på plads. Øverst sys smækken på dragten fast til strikken i hånden. Nu sidder armene fast. Selestroppen sys fast med 2 små knapper på forsmækken og hæftes med
et par sting på bagsmækken. Hæng evt. selestroppen op i tynd elastiktråd, så nissen kan hænge og "hoppe" op og ned.


Masser af julepynt
du selv kan lave

Lav lækker
julekonfekt

Lav fine julekort

Lav søde
kravlenisser

Kuglenisser

FLERE SKØNNE NISSER I "NISSEBOGEN"

Køb magasinet samme sted som du køber dit Familie Journal, og sæt gang i julehyggen!

Hoved: Mal flamingokugle og nipsenål med rosa hobbylak, og sæt nålen fast som næse. Tegn ansigtstrækkene op med tuscher. Klip 3 cm lange stykker af basten og lim dem på hovedet. Fold det røde dekorationspapir ud, klip en 12 cm høj trekant (bundlinjen er 14 cm). Lim bunden fast om hovedet, lim selve huen sammen og sno papiret til en lang, tynd spids. Stik en cocktailpind af træ op i kuglehovedet og den anden ende så langt ned i kroppen, den kan komme. Lim hovedet fast med Panokit-lim.

Fødder: Skær korkproppen midt over og kort den af til 3,5 cm.
Lim de 2 halvdele på bunden af dragten som sko. Lav en lille "rynke" med et par sting nederst på dragten midt mellem skoene, det illuderer ben i dragten.

Opskrift: Jytte de Mylius