Søde skovnisser

Søndag, 1. november 2009
Opskrift: Ruth Møller
De to sjove skovnisser er krøbet helt op i de flotte, snoede huer. Her får du opskriften til at lave dem selv.
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

Skovnisser


Siddende højde: ca. 15-20 cm
Materialer: 15 x 30 cm kraftig, grå uld (bund). Råuld til hår og skæg. 2 træperler (20 mm). 2 x 17 cm grå tubestrik og 2 x 17 cm rød tubestrik (begge 20 mm) til ben. 30 x 40 cm rød filt (huer). 2 par træsko. Sort maling. 2 stk. tynd ståltråd a 35 cm. Polyestervat. Ca. 4 dl risengryn. Limpistol.
Mønster: Kan hentes ved at klikke her.

Sådan gør du

  1. Klip i grå uld til bunde: 2 cirkler med 12 cm i diameter.
  2. Læg totter af uld rundt i og udenfor kanten. Til pigen skal ulden i siderne være så lang, at man kan lave en lille fletning.
  3. Klip en cirkel i papir med 7,5 cm i diameter, læg den midt på uldbunden med uld over og tjek at uldtotterne alle går ind under papircirklen. Hæft papircirklen fast og sy ulden fast rundt i kanten lige uden for papircirklen, som derefter fjernes.
  4. Sy for den ene ende af benene og fyld de 12 cm af hvert ben fra syningen med risengryn.
  5. Hæft og sy benene fast indenfor den stukne cirkel på bunden, således at fyldet i benene begynder hvor cirklen stopper.
  6. Tegn huemønsteret (download skabelonen) op og klip det ud i rødt filt med 5 mm sømrum. Sy huen sammen og vend spidsen ud (evt. med en spisepind og en kraftig nål).
  7. Fold 1 cm om på ståltråden og put denne spids helt i top i huen, det overflødige af ståltråden i den anden ende bøjes ind, så det er gemt inde i huen.
  8. Fyld huen halvt op med vat, hæld 1½ dl risengryn i den og læg til sidst en plade vat på, så de dækker risene.
  9. Placer forsigtigt nissehuen på bunden og hæft den fast i yderste kant. Lim trækuglen på bunden som næse og lim den fast til huekanten foroven.
  10. Sy nissehuen fast hele vejen rundt med rød tråd gennem alle lag. Mal træskoene sorte og lim dem fast.