Fem gode råd mod sår og skrammer

Onsdag, 28. september 2011
af Redaktion
Prøv at lindre smerten ved små sår og hudirritationer med disse gode læsertips
Foto: All Over
Foto: All Over

1

Beskyt bandagen
A.L., Randers:
Har du fået en bandage el. forbinding på hånden, og den skal beskyttes, når du arbejder, så tag en havehandske og klip fingrene af et stykke oppe. Så kan du bruge hånden uden at tænke på, om bandagen bliver snavset.

2

Tape på splinten
E.S., Kolding:
Har du eller dit barn fået en splint i fingeren, så prøv at fjerne den med et stykke tape, før du finder pincetten frem. Pres tapen forsigtigt ned over splinten, og træk tapen af igen i et snuptag i modsat retning af, hvor splinten er gået ind. Ofte kan splinten fjernes nemt og smertefrit på den måde.

3

Te mod forkølelelsessår
L.C., Nakskov:
Plages du af et forkølelsessår, så prøv med omslag af te. Almindelig sort te er fin, og du kan drikke teen lavet af posete og derefter bruge posen til at lægge på såret. Det hjælper, og forkølsessår kommer netop når man ikke venter det.

4

Eddike mod kløe
M.H., Nyborg:
Vi ved alle, at eddike er en god afkalker og kan fjerne dårlige lugte fra tekstiler og rum, men eddike kan også afhjælpe hudkløe. Vask det berørte sted med vaskeklud vredet op i en opløsning af 3 tsk. almindelig lagereddike i 1 l vand og lad huden lufttørre. Det lindrer med det samme.

5

Lærredsklude mod hudløshed
L.H., Nordborg:
I disse øko/sparetider er det en god ide at finde de gamle husråd frem igen. Har baby rød numse eller er en af de voksne blevet hudløs, så kan det klares med lærredsstykker. Ikke for tykke, nyvaskede stykker klippes/rives i 2-3 cm tynde strimler. De lægges i en kasserolle med vand, der lige dækker. Efter et hurtigt opkog og afkøling er de klar til brug. Vrid strimlen fri for vand og læg den på det ømme område, skift efter et par timer.

Fem gode tips om kæledyr