Flokke af floks i smukke farver

Onsdag, 19. juli 2017
af Tonie ørvad, Foto: Lars Erik Larsen
Forfatter og haveskribent Birgitte Husted Bendtsen har fyldt sin pragtfulde, gamle landbohave med masser af floks, Phlox, i skønne farver.
I Gørding vest for Holstebro, tæt på Nissum Fjord, og godt på vej mod Vesterhavet, bor forfatter og haveskribent Birgitte Husted Bendtsen og hendes mand, pensioneret dyrlæge Lars, midt i en pragtfuld, gammel landbohave, som domineres af særligt to fine planteslægter: storkenæb, Geranium, og floks, Phlox.

Farvestrålende og mangfoldige

Hos parret flokkes de mest vidunderlige floks i lysviolette, lysrosa, røde, hvide og blå nuancer. Der er også tofarvede og stribede, og alle klæder hinanden. Der findes floks i alle højder og til mange andre forskellige placeringer end i store staudebede, f.eks. i skovbunden og i stenbedet. Floks blomstrer også fint om sommeren - her får du tips til at forberede den og resten af sommerhaven til din ferie

Få floks hele året

Slægten Phlox består faktisk af hele 67 arter, og de har forskellig blomstringstid alt efter sort. Vælger man rigtigt, kan man have blomstrende floks i haven helt fra april til sent på efteråret.

Se de mange smukke floks her:

Floks
null