Pift sommermaden op: Sådan kan du bruge dine violer i maden

Tirsdag, 15. maj 2012Opdateret 29. april
af Frank Kirkegaard Hansen
Violer er ikke kun en fryd at kigge på, de er faktisk også en særlig delikatesse, som du kan bruge i maden. Læs med her og bliv klogere.
Pift sommermaden op: Sådan kan du bruge dine violer i maden
Hornviolen "Boughton blue", Foto: Frank Kirke-gaard Hansen

Vidste du, at dine violer i haven ikke kun er til at kigge på?

En særlig delikatesse til de fingernemme er kandiserede martsvioler, der pensles med æggehvide og drysses med sukker.

Det giver et ekstra pift til desserten, når kager eller is er pyntet med de små herligheder.

Violsnaps

Du kan også lave en mild og aromatisk kryddersnaps af martsvioler.

Fyld et syltetøjsglas med blomsterhoveder og hæld vodka over.

Lad det trække tre til seks dage på et mørkt sted, indtil den får en lys violet farve. Si blomsterne fra og fortynd snapsen, hvis den er blevet for kraftig eller sprittet.