De reneste ruder

Søndag, 12. februar 2012
af Redaktion
Vi har testet seks forskellige vinduesspray

Der er testet seks forskellige vinduesspray og givet karakter, hvor 0 er laveste og 6 er højeste.

Ânglamark Glasrens (store billede)
Lover: Er uden parfume og farve. Har Svanemærket.
Lugter meget behageligt, dog en smule skarpt. Det går let og hurtigt at få den udvendige og meget beskidte rude ren. Næsten lige så hurtigt og effektivt som med den indvendige og mindre beskidte rude. Alt i alt et rigtigt godt middel.

Pris: 19,95 for 500 ml i Kvickly
Literpris: 39,90 kr.
POINT:??????


Glassex Action System
Lover: Opløser fedt, fjerner smuds, gi'r skinnende overflader fri for striber.
Lugter stærkt og som typisk vinduesspray. Den er rimelig hurtig og effektiv til at rengøre den udvendige og meget beskidte rude. Og den er mindst lige så effektiv, når det gælder rengøringen af den indvendige og mindre beskidte rude.

Pris: 24,95 kr. for 750 ml i Føtex
Literpris: 33,26 kr.
POINT:?????

Ajax Glas Triple Action
Lover: Ingen striber, opløser fedt, gør strålende rent.
Usmart, at alle informationer står på bagsiden af etiketten, som man skal læse igennem væsken. Lugten er o.k. - ikke så kemisk. Der skal pudses meget på den udvendige og meget beskidte rude. Men midlet er dog mere effektivt end Netop og Rigtig Ren.
På den indvendige og renere rude går det hurtigt og effektivt.

Pris: 28,95 kr. for 750 ml i Kvickly
Literpris: 38,60 kr.
POINT:????

Ajax Natura med plante-alkohol
Lover: Udviklet med dig og miljøet i tankerne. De aktive ingredienser er af naturlig oprindelse og er biologisk nedbrydelige.
Dufter dejligt. Ikke spor af vinduesspray. Er rimelig hurtig og effektiv på den udvendige og meget beskidte rude. Efterlader dog nogle striber, som lige skal pudses efter. Indvendig er den endnu mere effektiv, men her er der atter striber, som skal poleres efter.

Pris: 29,95 kr for 500 ml i Føtex
Literpris: 59,90 kr.
POINT:????

Rigtig Ren Vinduesrens
Lover: Skinnende rengøring til blanke overflader. Spray på - tør af.
Har en skarp lugt. Der skal poleres meget på den udvendige og meget beskidte rude. Der bliver ved at sidde en blakket film på ruden, som næsten er umulig at pudse af. Der skal bruges mange kræfter. På den indvendige og renere rude går det hurtigere og mere effektivt. Der sidder dog lidt striber hist og pist.

Pris: 14,95 kr. for 750 ml i Fakta
Literpris: 19,93 kr.
POINT:???

Netop Vinduesspray
Lover: Intet.
Har en skarp lugt. Der skal poleres meget på den udvendige og meget beskidte rude. Der bliver ved at sidde en blakket film på ruden, som er næsten umulig at pudse af. Der skal bruges mange kræfter. På den indvendige og renere rude går det hurtigere og mere effektivt. Der sidder dog lidt striber hist og pist.

Pris: 12,95 kr. kr. for 1000 ml i Netto
Literpris: 12,95 kr.
POINT:???

De to vindere, Änglemark Glasrens og Glassex Action System, kan klare udvendige og meget beskidte ruder.
Det kan de resterende vinduesspray ikke, uden, at der skal lægges mange kræfter og meget tid i poleringen.
Vil du kun pudse dine indvendige og mindre beskidvinduer

Smid avisen ud og brug vinduesspray
De to vindere, Ânglamark Glasrens og Glassex Action System, kan nemlig klare udvendige og meget beskidte ruder. De kan de resterende vinduesspray ikke, uden, at der skal lægges mange kræfter og meget tid i poleringen.
Det er ikke nødvendigt først at vaske ruden med en blød svamp eller børste og skrabe vinduet rent for vand med en skraber for til sidst at polere efter med klud.
Synes du alligevel, du får det bedste resultat på den gammeldags facon, så lad være med at efterpolere vinduet med avispapir. Det er spild af tid.
Det var kun effektivt dengang , da tryksværten var blybaseret og havde en polerende effekt. I dag er sværten sammensat på en anden måde og virker ikke nær så godt.

Vil du kun pudse dine indvendige og mindre beskidte vinduer, er der ikke den store forskel på de forskellige vinduesspray.
Der kan du overveje at bruge den billigste vinduesspray med en literpris på bare 12,95 kr.

Se også...
Fem god råd til sovs
Test af pasta
Tjek af renseservietter