Renseservietter uden farlige stoffer vinder tjek

Søndag, 15. januar 2012
af Redaktion
Renseservietten fra Neutral bliver den store vinder i dette tjek tæt fulgt at den superbillige serviet fra Derma

Vi har sammenlignet ingredienslisterne på de forskellige renseservietter med Forbrugerkemis liste over problematiske stoffer i personlig pleje.

Desuden har vi fået skønhedseksperten Katja Moikjær fra pudderdåserne.dk til at vurdere renseservietterne.

Der er givet en samlet karakter, hvor 0 er laveste og 6 er højeste.
Det har trukket fra, hvis renseservietterne indeholder problematiske stoffer, og hvis lukningen ikke er effektiv, så servietterne tørrer ud.
Det giver et plus i regnskabet, hvis renseservietterne har f.eks. Svane-mærket eller Astma-Allergi Danmarks mærke. Desuden spiller prisen også ind.

Det skal bemærkes, at Forbrugerkemis liste over problematiske stoffer har en usikkerhed på 20%.

Neutral (Store billede)
Lover: 0% parfume, 0% farvestoffer, 0% parabener. En fugtighedsbevarende og hudplejende fugtigheds-renseserviet. Renser huden og fjerner makeup og vandfast mascara. Efterlader huden blød, ren og frisk.
Kommentarer: Indeholder ingen problematiske stoffer. Har en lukning, der bliver ved at lukke tæt. Har mærket Astma-Allergi Danmark og Svane-mærket.
Pris: 34,95 kr. for 25 stk. i Matas
Pr. stk.: 1,40 kr.
POINT:??????

Derma Intensive + 3 IN 1
Lover: Uden parfume med PH-balance, dermatologisk testet. Renser blidt, styrker og fugter sart hud.
Kommentar: Ingen problematiske stoffer. Har selvklæbende lukning, hvor klistret med tiden tørrer ind. Derfor forbliver lukningen ikke tæt i længden.
Pris: 19,95 for 25 stk. i Kvickly
Pris pr. stk.: 0,80 kr.
POINT:?????

Änglamark baby vådservietter
Lover: Indeholder ikke parfume, men udvalgte ingredienser for at minimere allergi-risikoen.
Kommentar: Ingen problematiske stoffer. Lukningen bliver ved med at være tæt, også efter at være åbnet 25 gange. Har mærket Astma-Allergi Danmark og Svane-mærket. Kan ikke fjerne vandfast mascara.
Pris: 29,95 kr. for 72 stk. i Coop/Brugsen
Pris pr. stk.: 0,40 kr.
POINT:????

Matas Renseservietter uden parfume
Lover: Med kamille og E-vitamin. Fjerner effektivt makeup. Plejer og blødgør. Til alle hudtyper.
Kommentar: Fri for problematiske stoffer. Har selvklæbende lukning, hvor klisteret med tiden tørrer ind. Derfor forbliver lukningen ikke tæt i længden.
Pris: 44,95 kr. for 25 stk. i Matas
Pris pr. stk.: 1,80 kr.
POINT:????

Jeune Makeup-fjerner 3 i 1
Lover: At virke som rensemælk, skin tonic og øjenmakeup-fjerner på én gang. Med kamille og Aloe vera.
Kommentar: Indeholder tre problematiske stoffer, bl.a. methylparaben, som mistænkes for at være hormonforstyrrende og allergifremkaldende. Har selvklæbende lukning, der ikke holder tæt i længden.
Pris: 19,95 kr. for 25 stk. i Netto-butikker.
Pris pr. stk.: 0,80 kr.
POINT:??

Garnier, Nordic Essentials
Lover: Beroligende planteekstrakter og vitamin B5. Uden farve, parfume og alkohol. Til følsom hud. Testet af nordiske kvinder.
Kommentar: Indeholder to problematiske stoffer, methylparaben og Disodium EDTA, som hhv. er mistænkt for hormonforstyrrelser og for at forurene vandmiljøet. Har selvklæbende lukning, der ikke holder tæt i længden.
Pris: 27 kr. for 25 stk. i Føtex
Pris pr. stk.: 1,10 kr.
POINT:??

Nivea Visage, Pure Cleansing Wipes
Lover: Med vitamin E & B5. Uden parfume, alkohol og farve. Fjerner makeup og vandfast mascara. Alle hudtyper.
Kommentar: Indeholder stofferne Methylparaben og methylisothiazolinone, som mistænkes for at være hormonforstyrrende og allergifremkaldende. Selvklæbende lukning forbliver ikke tæt.
Pris: 54,95 kr. for 25 stk. i Kvickly
Pris pr. stk.: 2,20 kr.
POINT:?

Simple Kind to Skin Cleansing
Lover: Fjerner vandfast mascara. Med vitale vitaminer. Uden alkohol, parfume og farve.
Kommentar: Indeholder tre problematiske stoffer (methylparaben, Disodium EDTA og 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol), som kan være hormonforstyrrende, forurene vandmiljøet og give allergi. Den selvklæbende lukning holder ikke tæt i længden.
Pris: 45 kr. for 25 stk. i Føtex
Pris pr. stk.: 1,80 kr.
POINT:?

Triple Active Comfort
Lover: Uden alkohol. Til ansigt og øjne. Renser mildt. Til tør og følsom hud.
Kommentar: Indeholder ni problematiske stoffer, bl.a. Isopropyl palmitate som mistænkes for at kunne give varig skade på helbredet, samt allergifremkaldende parfume. Den selvklæbende lukning holder ikke.
Pris: 59,95 kr. for 25 i Matas
Pris pr. stk.: 2,40 kr.
POINT: 0

ANBEFALING
- Jeg vil anbefale Neutral. Den er uden problematiske stoffer, der effektivt fjerner selv vandfast mascara, siger Katja Moikjær, journalist og skønhedsekspert, pudderdåserne.dk.
Hun mener, at renseservietten fra Derma også er et godt bud. Den fjerner makeup lige så godt som Neutral. De to renseservietter minder om hinanden og har begge dupper på renseservietten. Dupper, der gør dem meget virkningsfulde.

Når Neutral alligevel vinder, skyldes det lukningen på pakningen, som er effektiv og bliver ved at lukke tæt.
- De fleste pakninger har en selvklæbende lukning. Men klistret tørrer ud, og når pakningen ikke kan lukkes ordentligt, tørrer renseservietterne også ud. Og det kan jo blive en dyr fornøjelse, siger Katja Moikjær.
Bruger du ikke vandfast makeup, kan du sagtens bruge vådservietter. Vådservietter er lavet på olie, så har du fedtet hud, bør du ikke bruge vådserviet hver dag.
- Med vådservietter er det ekstra vigtigt, at de ikke indeholder problematiske stoffer. For ingredienserne bliver siddende på huden. Det vasker man jo ikke af bagefter siger Katja Moikjær.