Annette er verdens stærkeste

Fredag, 24. juli 2015
af Helle Lyngbo, Foto: Henrik Bjerg
177 kilo i bænkpres, det er hvad den 49-årige børnehaveleder Annette Rehoff har præsteret, og det er verdensrekord for kvinder

De små i Børnegården Bison i Gammel Rye ved godt, at deres leder er noget helt specielt.

– Annette, hun er stærk, som en af drengene siger med øjne i tekop-størrelse.

Og det er en helt korrekt iagttagelse – Annette Rehoff Christensen har lige sat verdensrekord i bænkpres for kvinder ved at løfte 177,5 kilo.

Det sjove er, at det først var for fire år siden, at det gik op for Annette, at hun er dygtig til sin hobby.

– Jeg har altid trænet sammen med mænd og har aldrig tænkt nærmere over det, siger Annette.

Hun har været aktiv atlet, siden hun var barn, og de sidste mange år har hun trænet vægtløftning i Ry Motionsklub sammen med mand og børn. En dag kom en mand fra styrke­løfterforbundet ud for at give klubbens medlemmer gode råd om sporten.

Han blev noget imponeret, da han hørte om Annettes evner med en vægtstang og rådede hende straks til at stille op i konkurrencer.

Læs også om Pia, der tabte 50 kilo og blev sund og stærk

Seniorrekord

Annette tænkte over det et års tid, inden hun besluttede sig for at stille op – blandt andet på opfordring af sin 23-årige søn, Hans.

– Til mit første stævne satte jeg dansk seniorrekord. Og så er det gået stærkt siden.

Senest har hun repræsenteret Danmark ved verdensmesterskaberne i bænkpres i maj i år, hvor hun løftede sig til en bronzemedalje, og til august gælder det europamesterskaberne. Hun træner halvanden time hver anden dag, og med den arbejdsindsats udvikler hun sig til stadighed. For Annette skal det hele helst gå op i en højere enhed: familien, der foruden Hans, tæller Marie på 21 og manden Svend, 56, børnegården Bison med 15 ansatte og så sporten.

Annette skænker ikke vægtstangen to tanker, når hun er i børnehaven.

– Jeg nyder i den grad at være sammen med guldklumperne derude, siger Annette. – Det kan simpelthen ikke lade sig gøre at hænge med mulen ret længe ad gangen, når man er sammen med dem. De er så livsbekræftende, siger hun.

Læs også om kredsløbstræning, som er rigtig sundt for dit helbred