6 hurtige til Annette Heick

Mandag, 18. maj 2009
af Johan Isbrand, Foto: Torkel Dyrting og Willy Henriksen
Annette Heick, hvor står du i dit liv lige nu? - Godt og fast og er meget glad for det sted, hvor jeg er. Jeg har to sunde, raske børn. Jeg bor et
Foto: Torkel Dyrting og Willy Henriksen
Foto: Torkel Dyrting og Willy Henriksen

Annette Heick, hvor står du i dit liv lige nu?
- Godt og fast og er meget glad for det sted, hvor jeg er. Jeg har to sunde, raske børn. Jeg bor et sted, jeg kan lide at være, med den mand, jeg elsker. Og jeg laver noget, jeg synes, er sjovt.

Hvad ønsker du mest i dit liv?
- At vi forbliver sunde og raske. Ønsket går selvfølgelig især på mine børn. Det er der, fokus flytter sig hen, når sådan nogle små størrelser kommer ind i ens liv. Men jeg vil selvsagt også selv gerne være rask nok til at se dem blive skudt godt af sted!

Hvilket barndomsminde har gjort størst indtryk på dig?
- Umiddelbart tænker jeg på kør selv-ferierne til Italien med mine forældre. Vi var i en ny by hvert år, men altid ved Gardasøen. Her badede vi, tog på udflugter og gjorde ferieagtige ting. Men fra jeg var syv, til jeg var ti, havde jeg også nogle skønne bondegårdsferier i Nordjylland alene. Konen på gården, mor Anna, lever endnu, og jeg besøger hende med min lille familie en gang om året.

Hvornår har du sidst grædt?
- Det sker sjældent. Men jeg var tæt på på vores skiferie i Norge: Eliot kørte lige hen over mine ski. Jeg bremsede op, fik overbalance og faldt. Resultatet blev en væskeansamling, en voldsom bule, der nærmest lignede et ridebukselår. Eliots kommentar til uheldet var i øvrigt: "Hvad laver du, mor?"

Hvad er din livret?
- Kylling i karry. Eller, som vi sagde i mit barndomshjem "ris, karry og kylling". Det kan jeg altid spise. I det hele taget er jeg til traditionelle retter. På det punkt er jeg en flæskestegspige. Når min mor og far er på besøg, vil Eliot og jeg have "mormors sovs". Og så slæber vi ellers ivrigt kartoflerne rundt i det.

Nu er du blevet brevkasseredaktør. Hvordan gik det til?
- Jeg har jo været med i "Mads & Monopolet" i flere år, og det var nok grunden til, at B.T. spurgte mig. Jeg tænkte, at vi så nu måtte se, hvordan det gik. Men jeg er blevet positivt overrasket over, hvor sjovt og spændende, det er. Og hvor alvorligt. Det er heftige problemer, nogle af brevskriverne slås med. Hvad med: "Min søn vejer 60 kilo for meget. Det samme gør hans nye kæreste. Hvordan sikrer vi os mod, at deres børn også bliver overvægtige?" Her kan man ikke bare ryste noget ud af ærmet og svare med en gang lirum larum. Og man undgår ikke selv at reflektere over tilværelsen. Og at blive lidt klogere på livet.

Læs mere på Annette Heicks hjemmeside

En niårig Annette ved klaveret med sine musikalske og folkekære forældre, Keld og Hilda

Af Johan Isbrand

Læs også:
Livet bliver sjovere med alderen

Fulde navn: Annette Vollmer Heick
Født: 12. november 1971 på Frederiksberg
Bopæl: Tygelsjö, Sverige
Stilling: Studievært og brevkasseredaktør
Ægteskabelig status: Gift med Jesper
Børn: Eliot, fem år, og Storm på fire måneder