Annemette Voss om sin yndlingsårstid: I foråret vil jeg servere masser af lagkage

Fredag, 3. marts 2017
af Caroline Wigdal Foto: Sif Meincke
Sif Meincke
For tiden skriver Annemette Voss bøger: en om konfekt og en om lagkage. Hun er også vært på programmet ”Sådanmark”, der sendes seks dage om ugen på alle regionale TV 2-stationer. Alligevel tog hun sig tid til at tale med Familie Journal om det bedste ved foråret, lysere dage, ro i sindet, blomsterpynt og lækkerier på kagebordet.
Annemette Voss om forårets kager

Annemette om forår

– Forår er udendørslivet. Der er tid til at gå lange ture ved vandet og nyde lyset. Forår betyder ekstra overskud, fordi der kommer flere lyse timer i døgnet efter en lang og mørk vinter. Forår er lig med ro i sindet - og faktisk er det den bedste tid på året, hvis jeg skal vælge.

Læs også: Ditte og Annemette fra "Den store bagedyst": Vores ungdom var ikke let

Annemette om forårets kager

– Kager der pyntes med masser af spiselige stedmoderblomster - det er forår. Det er nu at man skal ud og gøre sine indkøb af spiselige blomster, så de kan stå og blomstre i haven hele sommeren. Jeg er særligt vild med små tærter, der kan fyldes med alverdens godt - lige fra chokolade til citroncreme til fed mazarinmasse. Dertil hører sig syrlige frugter og bær. Jeg elsker det.

Læs også: Kom i forårshumør med denne quiz

Annemette om et særligt forårsminde

– I 2013 optog vi ”Den store bagedyst” fra marts til juni. Derfor husker jeg tydeligt at gå og plukke små blomster fra græsplænen uden for teltet for at pryde mine kager. Det var simpelthen så spændende, nervepirrende og sjovt at medvirke - det må være den største samling af skønne forårsminder, jeg kan komme i tanke om.

Læs også: Lagkage med blåbær og cremet fyld

Det vil Annemette byde sine gæster i marts, april og maj

– Jeg vil byde mine gæster på masser af lagkage. Særligt fordi jeg for tiden eksperimenterer meget med lagkage, fordi jeg skriver på en bog om lagkager. Men også fordi, at lagekage kan spises på alle tidspunkter af året og fyldes med lige præcist det, som hjertet begærer. Min forårslagskage skal være i lyse nuancer af gul og lilla, og den skal pyntes med stedmoderblomster.

Læs også: Lagkage med bær

Om Annemette Voss

Alder: 32

Bopæl: Lyngby

Familie: Kæreste med Micky Fritdhjof, som er far til Luca, og mor til Luca på 9 måneder, Ferdinand på 6 og Hugo-Sander på 8.

Stilling: Tv-vært, blogger og forfatter