Bibelhistorier i børnehøjde med Sigurd

Onsdag, 19. maj 2010
af Redaktionen
Sigurd Barrett er om nogen manden, der kan løse den svære opgave at formidle Biblens historier, så selv de yngste kan være med. Han har netop gjort det i bogform, på cd og dvd
Foto: Poul Anker
Foto: Poul Anker

Denne eftermiddag i Esbjerg skal Sigurd Barrett optræde i Treenighedskirken i Esbjerg. Den 43-årige entertainer skal fortælle historier fra Biblen på sin helt egen, musikalske måde. Tonen er hele vejen let, munter og alt andet end missionerende, når Sigurd fortæller bibelhistorier.

Alle skal have lov at kende historierne
- Jeg har altid troet på Gud. Men det er ikke noget, jeg har haft behov for at stå frem og fortælle om. Tro er i mine øjne en privatsag. Og der er også en risiko for at blive betragtet som fanatisk, hvis man bekender sig som kristen. Så det krævede overvejelser, da Danmarks Kirkelige Mediecenter spurgte mig, om jeg ville formidle Biblen for børn. Men historierne er så gode, at alle børn skal have mulighed for at lære dem at kende, siger Sigurd.

Fra børnene er helt små
Det multimedieprojekt, som Sigurd har begået giver børnene mulighed for at snuse til vores religion og kulturbaggrund næsten fra den dag, de bliver døbt: - Den syv timers dvd, hvor jeg synger og leger med hånddukken Snapper, som stiller mig alle de gode spørgsmål, er et godt sted at begynde. Senere, når børnene forstår lidt mere, kan de begynde at bladre i min børnebibel. Det er en stor opgave, som jeg er gået til med ærefrygt og ydmyghed. Det er jo svært stof, som selv vi voksne kan få galt i halsen, siger Sigurd, der har haft seks præster til at godkende teksten.

Et stort tilløbsstykke
At de børnevenlige bibelhistorier falder på et tørt sted, kan man forvisse sig om ved at se ud ad vinduet, hvor esbjergensere i alle aldre flokkes og venter på at blive lukket ind. Og som præsten Frede Dalum udtrykker det, er det sjældent, man oplever så meget "liv og virak" i kirken. Treenighedskirken er kun en blandt 44 kirker, der har besøg af Sigurd. Desuden medvirker de lokale kirke- og børnekor. "Lad de små børn komme til mig", sagde Jesus. Og når Sigurd formidler hans ord, følger de hjertens gerne opfordringen…

Af Johan Isbrand

Læs også:Lektielæsning
skal være lige
så sjovt som
Disney Sjov
Hjælp, vi har
spøgelser!