Blev viet foran tusindvis af jazz-fans

Mandag, 21. juni 2010
af Redaktion
Riverboat Jazz Festival i Silkeborg kan byde på lidt af hvert, når stemningen er høj, og musikken spiller overalt til lands og til vands – også til et bryllup, der kom helt bag på gommen Jes, der dog gav Charlotte sit yes.
Foto: Jørgen Ploug og Thomas Juul
Foto: Jørgen Ploug og Thomas Juul

Søndag på havnen i Silkeborg. Det store telt gynger, og et par tusinde glade mennesker klapper i takt. Pludselig standser musikken, for én af de mange frivillige skal hyldes: I 30 år har han gjort sit for at få Riverboat Jazz Festival til at køre, andre veteraner kommer én efter én op på scenen og giver ham en rød rose.

Jes sagde "yes"
Men hvad er nu det? Dér kommer hans kæreste jo som den sidste i rækken. Hun griber mikrofonen, og folk spidser ører. Hvad sker der? Det er vel ikke et frieri? Jo, det er det. Minsandten, om ikke Charlotte står lige dér og frier foran det store jazzpublikum, og et øjeblik efter brøler den noget betuttede og meget overraskede Jes sit "yes" ud gennem højtalerne. Jubel og latter.

- Og så tilspørger jeg dig… En overrumplet Jes og en målbevidst Charlotte foran viceborgmester Hanne Bæk Olesen, der har bryllupsbuketten klar

Mødtes på musikværtshus
Jes Aage Nielsen er 56 og Charlotte Munch 52 år. De mødtes for fem år siden og kan i dag godt undre sig over, at de ikke havde truffet hinanden før. - Ja, for det viste sig, at vi kendte mange af de samme mennesker, og så er byen jo heller ikke større, som Jes siger. Men en dag i august 2004 mødtes de så gennem en fælles veninde på et musikværtshus. Få måneder senere flyttede de sammen

Troede bare det var jubilæet
Jes havde selv friet flere gange gennem årene, men Charlotte havde ikke kunnet se nogen mening i at gifte sig. Det gik jo udmærket uden, mente hun. Nu overraskede hun så alt og alle og tog selv initiativet. Og hun havde sørget for, at både hendes og hans familie var til stede, uden at de vidste, hvad
der skulle ske. De troede bare, at de skulle være med til at
fejre jubilæum.

Efter vielsen blev der naturligvis danset brudevals på scenen - med flere tusinde

Hvad vil hun?
Så oprandt dagen. Jes blev kaldt op på scenen. Her fik han den ene rose efter den anden, mens publikum klappede: - Da jeg så Charlotte på vej op på scenen, tænkte jeg: hvad nu? Hvad skal hun? Jeg vidste, at hun ikke bryder sig om at tale i store forsamlinger, men hun tog mikrofonen, og så skete det bare alt sammen, husker Jes.

Et helt specielt bryllup
- I dagene efter kom mange hen til mig og sagde, at de havde været med til vort bryllup. Det var virkelig noget, mange havde syntes var hyggeligt, siger Jes. For ham er Riverboat Jazz Festival i forvejen noget helt særligt, men festivalen 2009 vil for altid stå prentet i hukommelsen som det år, Charlotte i den grad overraskede ham og friede for åben mikrofon foran et par tusinde jazz-glade vidner.

Af Kurt Balle Jensen

LÆS OGSÅ:


Fik hinanden
efter 32 år

Blondinen og
skorstensfejeren

Kærligheden lå
på lur