Kære Puk
Skal fotos af hans kone stå fremme?
Der er fuld fart på cykelhjulene, og Daniels ben går som lynstempler, når han suser hen ad asfalten i en hastighed, som kun de færreste kan hamle op med.
Hans gule cykeltøj lyser om kap med solen, og det smil, han når at sende til forbipasserende fodgængere, afslører, at han befinder sig yderst godt og med stor glæde tramper løs i pedalerne, som gjaldt det livet for nogen.
Og det kan Daniels cykel-iver meget vel komme til, for der er en ganske bestemt grund til, at han næsten dagligt knokler som en gal for at komme i superform.
- Jeg skal cykle med Team Rynkeby fra København til Paris her den 4. juli for at skrabe penge ind til Børnecancerfonden, fortæller den 27-årige ortopædist, der som 6-årig selv mistede sit højre ben til kræft.
Det var et spark over skinne-benet under en fodboldkamp, der afslørede kræftsvulsten i Daniels højre ben.
- Jeg gik i børnehaveklassen, og da min kammerat kom til at sparke mig, gjorde det så afsindigt ondt, at jeg slet ikke kunne gå bagefter. Mine forældre tog mig med til lægen, som sendte os videre til Rigshospitalet, hvor de fandt ud af, at der sad en kræftknude i skinnebensknoglen.
Det betød, at Daniel fik fjernet sit højre ben, så han i dag kun har en benstump tilbage.
Det må du godt skrive…
Arbejder med proteser
Da Daniel først var blevet godkendt til at cykle med Team Rynkeby, startede den benhårde træning med Vordingborg-holdets øvrige 49 cykelryttere.
- Vi startede med at spinne, og i marts kom vi så endelig på landevejen. Vi skal have nået at cykle cirka 2.500 km før turen, som jo er 1.250 km lang.
At Daniel overhovedet kan cykle de lange distancer, skyldes i høj grad firmaet Össur, som er et islandsk firma, der fremstiller ikke-kirurgisk ortopædi, og som har specialiseret sig i proteser til sportsudøvere.
- De har simpelthen bygget min specielle cykel-protese, og ud over det har de ovenikøbet sponseret 20.000 kroner til Børnecancerfonden. Hvis det ikke var for dem, kunne jeg nok slet ikke deltage i løbet.Læs o